Electe

Koncertna sezona 2016 – čekamo Vas!

Na koncertu 19. aprila, subotička publika je konačno mogla premijerno i ekskluzivno da preuzme flajere za projekat Koncertna sezona Subotice 2016!

Mnogi posetioci koncerta ulazili su u Veliku većnicu već očekujući flajer za događaje u okviru projekta Koncertna sezona Subotice 2016! Naravno, ova želja im je i bila ostvarena, te su svi gosti ovog koncerta sa sobom poneli plan i program koji će Electe prirediti za sve sugrađane u ovoj godini.

Iza nas su već tri događaja – dva koncerta u okviru festivala FEMUS, potom koncert POVRATAK na kome su mladi umetnici Marko Miletić i Valentina Nenaševa predstavili sonatna dela ruskih kompozitora.

U maju mesecu, Subotičani će imati priliku da čuju nesvakidašnji sastav orkestra – ovoga puta Orkestar harmonika AKUD „Sonja Marinković“ iz Novog Sada kojim diriguje Goran Penić.

U junu publika će moći da posluša koncert za glas, klavir i mesec koji će predstavljati mobilni telefoni različitih proizvođača – nastupaju Milica Ilić, klavir i Aleksandra Alivojvodić, sopran.

U okviru letnjih aktivnosti Electe u julu nastavlja saradnju sa Festivalom evropskog filma Palić, ali i Umetničkom radionicom klarineta na Gučevu u avgustu mesecu.

Oktobar mesec rezervisan je za veče kamerne muzike u saradnji sa Francuskim institutom i muzičarima koji svake godine godišnje doba jeseni ulepšavaju svojim izvođenjima francuskih kompozitora.

International Piano Fest ove godine će biti održan od 13. do 17. novembra, a očekuju gostovanja pijanista iz Japana, Izraela, Italije, Makedonije, Mađarske i Hrvatske.

Decembar će ove godine biti bogatiji po pitanju koncerata, pa će tako biti održan Koncert posvećen velikanu Miloju Milojeviću na kome će nastupiti sjajni umetnici i profesori Aneta Ilić – sopran i Dejan Sinadinović – pijanista. Svoj koncert posvetiće jubileju – 70 godina od smrti kompozitora Miloja Milojevića.

Nezaboravni momenti svih Subotičana do sada su bili najzapaženiji na koncertima koji su zatvarali sezonu. Da li će oni biti ostvareni i na završetku pete po redu Koncertne sezone Subotice 2016, ostaje na Vama da procenite!

obe

Hvala svima na poverenju i posetama koncertima koje organizujemo!

Bez publike, Koncertna sezona ne bi bila moguća!

Molimo Vas da sve sugestije i komentare uputite na našu web stranicu ili direktno na mejl adresu info@electe.org

Hvala i do slušanja!

Electe

Šta Vi mislite?