Electe

Otvorena 2016!

U petak 11. marta, svečano je otvorena Koncertna sezona Subotice 2016. Projekat Art Link – Societe Generale pod nazivom Muzički ciklus za mlade talente otvorio je novu sezonu u Subotici.

Koncertom u Gradskoj kući u Subotici, 11. marta 2016. godine u 20 časova, ArtLink – Societe Generale muzički ciklus za mlade talente, započeo je svoju koncertnu turneju po gradovima Srbije, a ujedno je i otvorio Koncertnu sezonu Subotice, kao i festival FEMUS 2016.

Publici su se najpre obratili Noemi Gereg, umetnički direktor i Miloš Radović, predsednik Electe, koji su istakli zadovoljstvo zbog otvaranja nove koncertne sezone umetničke muzike u Subotici. Potom se subotičkoj publici obratila i svojim rečima otvorila novu sezonu u Subotici, gospođa Jovanka Višekruna Janković – umetnički i izvršni direktor Art Link agencije iz Beograda, koja afirmiše i pomaže mladim talentima da se ostvare na najbolji mogući način u umetničkom smislu.

Prvim koncertom u gradskoj kući u Subotici otvorena je i Koncertna sezona u Subotici nastupom najuspešnijih mladih muzičara iz ArtLink – Societe Generale muzičke radionice za mlade talente u 2015. godini, ato su mladi umetnici: violončelisti Petar Pejčić i Vuk Ovaskainen, pijanista Dušan Dakić, violinistkinja Dunja Kalamir kao i renomirani pijanista i mentor Uki Ovaskainen.

Pravo je uživanje bilo slušati razmišljanje, i izvođenje muzičkih fraza, dinamičkih pomaka i osećanja velikih kompozitora, koje su na ovom koncertu produkovali mladi umetnici – a neki bi rekli, „to su samo deca“.

[fsg_gallery id=“42″]

Ovogodišnja sezona otvorena je sledećim programom:

L. v. Beethoven: Sonata za violončelo br. 3 in A Major op. 69
– Allegro ma non tanto
– Scherzo-Allegro molto
– Adagio cantabile.
– Allegro vivace
Petar Pejčić – violončelo, Uki Ovaskainen – klavir

H. Vienavski: Scherzo Tarantelle, op 116
Dunja Kalamir – violina, Uki Ovaskainen – klavir

R. Schumann: Adagio & Allegro
K. Popper: Spinning Song
Vuk Ovaskainen – violončelo, Uki Ovaskainen – klavir

J. Haydn: Piano trio, No. 39 in G Major
ArtLink trio
Dunja Kalamir, violina
Petar Pejčić, violončelo
Dušan Dakić, klavir

Koncerti 11. i 13. marta, u okviru festivala Femus imali su humanitarni karakter, tako da su svi prikupljeni dobrovoljni prilozi u iznosu od 18.000,00 RSD uplaćeni na račun za oporavak Ferenca Lajoša.

Šta Vi mislite?