Electe

Press – International Piano Fest

Press centar – u ponedeljak je u Medija centru grada održana konferencija za medije povodom predstojećeg International Piano Festa. Novinarima su se obratili Noemi Gereg, umetnički direktor projekta, Dragana Nikolić, direktorica Muzičke škole Subotica, Nela Tonković, direktorica Savremene galerije Subotica i predsednik Udruženja Electe Subotica, Miloš Radović.

U okviru ovogodišnjeg Piano festa biće održano deset koncerata, a subotička publika imaće priliku da čuje umetnike iz Izraela, Japana, Nemačke, Italije, Mađarske i Srbije.

Festival će biti otvoren nastupom klavirskog dua Kanazawa&Admony, a svake večeri koncerti će biti organizovani od 18 i od 20 časova. Predsednik Udruženja Electe, Miloš Radović, kaže da će četvrti Međunarodni festival klavirske muzike ponuditi najbogatiji program do sada.

Naši sugrađani i svi ljubitelji kvalitetne umetničke muzike moći će da uživaju u celom programu festivala potpuno besplatno – poručio je Miloš Radović i izrazio zadovoljstvo što je preko ovog projekta Udruženje „Electe“ obnovilo saradnju sa Savremenom galerijom, a posebno Muzičkom školom – Smatramo da počinje nova era naših dobrih, ljudskih i profesionalnih odnosa. Muzička škola postaje kulturni centar u regionu i naša dobra saradnja je logična s obrizom na zajedničke ciljeve i misiju koju imamo.
Smatramo da je uključivanje profesora i učenika iz Muzičke škole na realizaciji ovakvih projekata izuzetno važno i razmenom iskustava iz oblasti umetničke, klasične muzike možemo značajno unaprediti kulturnu ponudu našeg grada. Ovaj vid saradnje i sa Savremenom galerijom predstavlja samo napredak naše dobre i dugotrajne saradnje na projektima iz oblasti savremenog stvaralaštva.

Da će Piano fest biti prilika za edukaciju složila se i direktorka Muzičke škole, Dragana Nikolić.

Drago mi je što ćemo ugostiti umetnike, kao i što će naši profesori i đaci imati priliku da čuju i učestvuju u programu, koji će umetnici prirediti i tako steći bogato iskustvo a samim tim i nastaviti dalje da rade koristeći iskustvo stečeno na Piano festu – istakla je Dragana Nikolić.

Detaljnije informacije o programu i koncertima dostupni su na sajtu electe.org. Iako je ulaz na sve koncerte slobodan, Festival će i ove godine imati humanitarni karakter, jer će prikupljeni dobrovoljni prilozi biti upućeni porodici Andreja i Sare Dedović.

 

Programska knjižica / Program book

 

Vest preuzeta sa sajta: subotica.com

Video: electeproduction.com

Šta Vi mislite?