Electe

Gučevo 2016 – Seminar klarineta

     Gučevo je i ovog leta bilo domaćin Seminara klarineta u organizaciji udruženja Electe. Seminar klarineta na planini Gučevo zainteresovao je mlade klarinetiste iz naše zemlje ali i inostranstva. Ove godine održan je i najbrojniji Seminar do sada, s obzirom na to da ga je posetilo 39 kandidata iz SAD, BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Seminar je održan na planini Gučevo kod Loznice, na već proverenoj lokaciji, od 14. do 21. avgusta 2016. godine. Ovogodišnji Seminar klarineta Gučevo, vodili su istaknuti muzički pedagozi i reproduktivni umetnici mr Nikola Srdić, redovni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu, prof. Radovan Kavalin, mr. Pete Đuro profesor u muzičkoj školi “Isidor Bajić” i prof. Tadej Kenig prvi klarinetista Ljubljanske opere i docent na Akademiji za glazbu u Ljubljani.

Gučevo – „Centar klarineta“

     „Ovo je najveći seminar ovog tipa na Balkanu i predstavlja jedinstvenu priliku za sve klarinetiste da razmene iskustva i muzička umeća sviranja klarineta. Svakako, ovo je i dobra prilika za sve koji žele da se profesionalno bave sviranjem klarineta, da prate svetske i Evropske trendove po pitanju tehničkog razvijanja klarineta ali i muzičkih trendova izvođenja klarinetskog repertoara uopšte“, kaže za naš portal Miloš Radović predsednik Electe.

     Seminar je protekao u veoma pozitivnoj atmosferi, a vremena je bilo i za odmor i razonodu, ali i za po koju partiju šaha ili preferansa. Takođe, polaznici seminara svako veče organizovali su fudbalske turnire i druge slične sadržaje.
Oko jednog su se složili i polaznici i profesori; organizacija seminara je bila na visokom nivou i sam ambijentplanine Gučevo je idealan za održavanje ovakvih stručnih skupova.
Iz Electe najavljuju da su već počele pripreme za sledeću Internacionalnu umetničku radionicu klarineta Gučevo sa još bogatijim sadržajem, kako u stručnom tako i u rekreativnom smislu.

Pogledajte video

2 komentara

    Šta Vi mislite?