Electe

Alivojvodić + Ilić + Mesec

  • Date: 05 - Jun - 2016
  • Location: Subotica, Serbia
  • Venue: Gradska kuća
  •  INFO

Aleksandra Alivojvodić – sopran i Milica Ilić – klavir, uz društvo telefonskih aparata različitih proizvođača, kao što su Apple, Samsung, Sony, Tesla, Nokia i prijatelji, izvešće u Subotici svoj projekat pod nazivom Koncert za glas, klavir i mesec. Ovo muzičko veče biće održano u Velikoj većnici Gradske kuće, u nedelju, 5. juna sa početkom u 21.00 čas.

Ulaz na koncert je slobodan za sve sugrađane, kao i posetioce iz drugih mesta. Smatramo da će ovaj muzički događaj posebno biti zanimljiv omladinskom uzrastu, iz razloga što će se u centru pažnje naći mobilni telefon koji danas predstavlja glavno tehničko sredstvo u komunikaciji, koji postaje deo čoveka.

Alivojvodić i Ilić, umetnice su koje će zasigurno predstaviti jedan od najinovativnijih načina za uvođenje tehničkih, odnosno telefonskih sredstava u koncertne dvorane.

11123 2 13221 za sopran klavir i mesec

Tema koncerta je noć kao simbol snova i čarolije i noć kao simbol smrti. U ovoj noći pojavljuje se neočekivani protagonista – mobilni telefon, koji svojim sjajem i čarolijom konkuriše samom Mesecu. Da li je ekran postao naš novi Mesec? Onaj u koga čežnjivo gledamo dok maštamo ili patimo, onaj koji je izvor snova i inspiracije. Ili on pak predstavlja samo distrakciju, beg od stvarnosti i neposrednog kontakta, postajući tako simbol smrti, smrti sveta neposredne komunikacije – neka su od pitanja koje Alivojvodić i Ilić, autorke koncerta otvaraju.

Mobilni telefon, okušaće se i kao muzičar, isprva samo kao uljez i smetnja, kako bi na kraju dobio mesto rame uz rame sa „živim“ izvođačima i instrumentima.

Dela koja će dve umetnice izvesti odraz su sveta u kome se maštalo i stvaralo kroz razgovor uživo, pod sjajem mesečine. Cilj suprotstavljanja ova dva koncepta nije zauzimanje pozicija ili kritika savremenog sveta i tehnologija, već naprotiv, otvaranje pitanja i puteva za nova razmišljanja i istraživanja mogućih kombinacija i novih formi, kroz estetsko iskustvo.

Vaše komentare i predloge šaljite na e-mail adresu: info@electe.org, ali takođe i na našoj Facebook stranici – www.facebook.com/electe.org, kao i na Twitteru – https://twitter.com/electeorg

Za posete i komentare na društvenim mrežama koristite: #KoncertnaSezona #Subotica #Electe

S radošću očekujemo Vaš dolazak i na ovaj koncert!