Electe

Mađarski nacionalni hor

Izuzetno smo ponosni što smo bili u prilici da 5. septembra 2013. godine ugostimo Mađarski nacionalni hor, jedan od najreprezentativnijih horova Republike Mađarske ali i Evrope.
U katedrali Sv. Terezije Avilske hor se predstavio delom svog repertoara koji su činila dela Bele Bartoka, Đerđa Orbana, Mikloša Čemickog, Sergeja Rahmanjinova, Franca Lista i Zoltana Kodalja.Ceo program pripremljen je i izveden zahvaljujući dirigentu maestru Antalu Maćašu, a orguljska pratnja horu u toku koncerta bila je poverena Adrian Nađ Laslu.
Mađarski nacionalni hor uspešno je nastupao u velikim gradovima Evrope, a u više navrata se predstavljao publici Japana, Izraela, Kanarskih ostrva i Turske. Hor je gostovao u Vatikanu dva puta, u septembru 2000. godine, na poziv pape Jovana Pavla II, a 2012. godine na poziv pape Benedikta XVI gde su održani izuzetno uspešni koncerte.
Repertoar hora izuzetno je bogat i raznovrsan, a on obuhvata dela od Baha i Šica do savremenih kompozitora, od a capella horskih dela preko velikih klasičnih oratorijuma i opera, kao i dela džez muzike.

[fsg_gallery id=“3″]

Šta Vi mislite?