Electe

Večeri kamerne muzike

Electe Vas poziva na večeri kamerne muzike koje će biti održane 11. i 12. novembra u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova. Kao što je najavljeno Electe nastavlja svoju kulturnu misiju i najavljenu sezonu za ovu godinu, koncertima kamerne muzike:

Utorak, 11.11.2014. „Mladi kompozitori Vojvodine“
Sreda, 12.11.2014. „1914: nada i beznađe“

Prvo veče biće posvećeno izvođenju kompozicija mladih kompozitora Vojvodine gde će subotička publika imati priliku da čuje savremene kompozicije kompozitora koji u današnje vreme žive i stvaraju na ovim prostorima. Ovakvi koncerti su u Subotici veoma retki, a generalno je potrebno promovisati muziku koja se u današnje vreme stvara. Očekujemo nešto posebno, specijalno što publika koja prati Koncertnu sezonu Subotice nema priliku često da čuje. Ono što će za Subotičane biti posebno atraktivno je kamerni orekstar neobičnijeg sastava koji je posebno okupljen za ovu priliku pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića.

Drugo veče u sklopu Večeri kamerne muzike biće posvećeno stogodišnjici od početka Prvog svetskog rata koje organizujemo u saradnji sa francuskim institutom za kulturu u okviru francuske muzičke jeseni. Ovo veče kamerne muzike biće u znaku solo pesme, a publika će uživati u sjajnim delima francuskih, španskih, italijanskih, poljskih i srpskih autora. Kroz celo veče subotičku publiku vodiće narator, glumac novosadskog pozorišta Gabor Pongo.

7 komentara

        Šta Vi mislite?