Electe

Audicija ArtLink – Societe Generale održana na Femusu

Audicija za mlade muzičke talente uzrasta do petnaest godina održana je u subotu, 12. marta u svečanoj sali Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku, u okviru festivala FEMUS 2016.

ArtLink – Societe Generale muzički ciklus za mlade talente, već tri godine putem audicija uspešno odabira najtalentovanije mlade muzičare i pruža im priliku da se usavršavaju sa uglednim mentorima. Takođe, ovaj projekat im pruža mogućnost da nastupaju kao solisti, kamerni muzičari, ali i kao solisti sa kamernim orkestrom koji je sastavni deo ciklusa.

Subotička audicija protekla je u mladalačko-muzikalnoj atmosferi. Nakon Subotice, sledi niz audicija ArtLink – Societe Generale ciklusa za mlade talente u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Beogradu.

Komisiji su se predstavili mladi: pijanisti Malbaša Katarina (Sombor), Balaž Piri Šoma (Horgoš), Hedvig Oršovai (Sombor), Levai Boglarka (Subotica), Čeke Noemi (Bačka Topola), klarinetisti Raičević Matija i Balać Slaven (Novi Sad), oboista Malbaša Petar (Sombor), flautistkinja Malkov Anja (Novi Sad), trubači Černuš Aleksej i Gvozdenac Nenad (Sombor), klarinet i saksofon – Đurković Oliver (Sombor), saksofonista Perović Vukašin (Subotica), gitarista Stanimirović Stefan (Subotica), pa čak i mladi kompozitori Pavle Zvekić (Subotica) i Hedvig Oršovai (Sombor).

Članovi komisije u sastavu prof. mr Laura Levai Aksin, umetnički i izvršni direktor Art Linka – pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković i doc. dr Noemi Gereg preslušale su sve kandidate.

Svi još uvek s nestrpljenjem iščekujemo da bude donešena odluka o tome ko će od mladih talentovanih umetnica ili umetnika biti i na koji način podržan od strane ArtLink – Societe Generale ciklusa za mlade talente.

[fsg_gallery id=“44″]

Pravo učešća na audiciji imali su svi učenici muzičkih škola uzrasta do 15 godina bez obzira na instrument i godine sviranja. ArtLink – Société Générale Ciklus za mlade talente predstavlja program kojim se mladim talentima do 15 godina pruža jedinstvena prilika da putem audicija zasluže aktivno učešće u kreativnim muzičkim radionicama koje vode naši renomirani muzički umetnici.

Posebnost ovom projektu daje mogućnost da mladi talenti kreiraju nove ansamble kao i da muziciraju u ansamblima sa svojim mentorima. Novi ansambli, koji nastanu iz ovog programa, biće predstavljeni na koncertima u okviru ArtLink – Société Générale Ciklusa koncerata za mlade talente.

Šta Vi mislite?