Electe

Audicija ARTLINK – SOCIÉTÉ GÉNÉRALE na FEMUSU

Na ovogodišnjem festivalu FEMUS po prvi put biće organizovana i Audicija za mlade muzičke talente u subotu 12. marta u prostorijama Učiteljskog fakulteta u Štrosmajerovoj ulici 11, Subotica.

Audicija u sklopu festivala Femus biće održana uz članove komisije koju će činiti eminentni profesori odabranih od strane autora projekta Artlink – Société Générale muzičkog ciklusa za mlade talente.

Audiciji imaju pravo da pristupe svi učenici muzičkih škola uzrasta do 15 godina bez obzira na instrument i godine sviranja. Prijave na audiciju vrše se  isključivo putem mejla: office@artlink.rs.

ArtLink – Société Générale Ciklus za mlade talente predstavlja program kojim se mladim talentima do 15 godina pruža jedinstvena prilika da putem audicija zasluže aktivno učešće u kreativnim muzičkim radionicama koje vode naši renomirani muzički umetnici.

Posebnost ovom projektu daje mogućnost da mladi talenti kreiraju nove ansamble kao i da muziciraju u ansamblima sa svojim mentorima. Novi ansambli, koji nastanu iz ovog programa, biće predstavljeni na koncertima u okviru ArtLink – Société Générale Ciklusa koncerata za mlade talente.

„Za nas kao organizaciju saradnja sa asocijacijom ArtLink mnogo znači, a uvereni smo da je ovo samo početak dobre i dugotrajne saradnje. Mnogo cenimo ono što radi ArtLink, ne samo za mlade talente, nego i za organizacije i festivale koji se bave umetničkom muzikom u Srbiji. Ova Audicija ima veoma bitan značaj za naš region, a posebno nas raduje što su do sada na audiciju prijavljeni učenici iz Sombora, Novog Sada i Subotice.“ – kaže za Electe portal Miloš Radović.

Audicija

Nagrada ArtLink – Société Générale Najperspektivniji mladi muzički umetnik u Srbiji

Deset godina za redom, svake godine, ArtLink u saradnji sa svojim strateškim partnerom, dodeljuje nagradu najperspektivnijim mladim umetnicima koji su, prema mišljenju stručnog žirija, zaslužili da ponesu ovu prestižnu titulu i dobiju podršku za svoj dalji rad.

Pored novčane nagrade, mladi umetnik dobija seriju koncerata, od kojih je prvi u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, snimanje i izdavanje CD-a, medijsku promociju i podršku u realizaciji različitih profesionalnih angažmana.

Dobitnik nagrade za 2014. godinu je sedamnaestogodišnji violinista David Horvat. Nagradu su mu uručili predsednik izvršnog odbora Société Générale banke u Srbiji g. Frederik Koen i umetnička direktorka ArtLink-a i autor ovog projekta, pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković, na svečanom događaju koji je 12. decembra 2014. godine u 19 časova, održan u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Dobitnica Nagrade ArtLink – Société Générale Najperspektivniji mladi muzički umetniku Srbiji za 2013. godinu je izuzetna mlada čelistkinja Irena Josifoska.

Dobitnici ArtLink nagrade su sjajni mladi umetnici, među kojima su čelista Nemanja Stanković, gitarista Vojin Kocić, violinisti Stanko Madić, Una Stanić i Natalija Isaković, kao i pijanistkinje Sanja Bizjak, Mirjana Rajić i Sara Vujadinović.

Šta Vi mislite?