Electe

P.S. i dalje te volim

„Postoje trenuci u životu koji nam zauvek ostaju u sećanju i dobijaju pravu vrednost tek kada se podele sa drugim osobama. Zato Vas pozivam na svečanu promociju knjige P.S. i dalje te volim .“

U čitaonici Gradske biblioteke u Subotici, u sredu 30. septembra 2015. godine u 19 sati, održaće se promocija knjige Nenada Nimčevića – P.S. i dalje te volim .

Na 33. književnom konkursu Saveza slepih Srbije u Beogradu, tročlani žiri je jednoglasno doneo odluku da roman „P.S. I dalje te volim“ pod šifrom „Perpetum mobille“dobije prvu nagradu.

Žiri je u obrazloženju istakao da je roman karakterističan po kontinuiranosti i dinamičnosti pripovedanja. Bez obzira na obim preko 400 strana autor je uspeo da sve vreme održi ujednačen tempo. Zahvaljujući zanimljivom izboru teme i ukrštanju različitih planova i svetova, autor je uspeo da roman učini interesantnim pripadnicima različitih čitalačkih generacija i afiniteta.

Žiri su činili pisac Svetlana Porović Mihajlović, književna kritičarka Slađana Ilić i dramski pisac i predavač na Filološkom fakultetu u Beogradu prof. dr. Boško Suvajdžić.

Predsednik Udruženja slepih i slabovidih u Subotici Nenad Nimčević vidi jedan odsto, slabo čuje, ima dijabetes i ide na hemodijalizu, međutim, nijedno oboljenje mu nije uništilo optimizam i smisao za šalu, a najmanje želju da napiše najbolji zvučni roman što mu je i pošlo za rukom.

Promocija prve knjige Nenada Nimčevića „Peto sunce“ (Izvor: Yu Eco)

Šta Vi mislite?