Electe

Zagrebački kvartet nastupa u subotičkoj sinagogi

Zagrebački kvartet nastupiće u subotičkoj sinagogi u nedelju 19. januara 2020. godine s početkom u 18.00 časova.

U nedelju 19. januara, kvartet sa najdužom tradicijom muziciranja na gudačkim instrumentima u Zagrebu – Zagrebački kvartet, održaće koncert u subotičkoj sinagogi s početkom u 18.00 časova. 

Ovaj kvartet neguje tradiciju dužu od sto godina, a pred subotičkom publikom izvešće Dela M. Ruždjaka, L. van Betovena i D. Šostakoviča.

Besplatne ulaznice za ovaj koncert moćiće se preuzeti od srede 15. januara u:
  • Hrvatskom nacionalnom vijeću, Preradovićeva 13 – od 8:00 do 16:00, ili u
  • Subotičkoj sinagogi, od 10:00 do 18:00

Zagrebački kvartet

25. travnja 1919, koncertom u velikoj dvorani Hrvatskoga zemaljskoga glazbenog zavoda ustanovljen je Zagrebački kvartet. Prvotnu četvorku činili su violinisti Vaclav Huml i Milan Graf, violist Ladislav Miranov i violončelist UmbertoFabri. Tijekom devedeset godina djelovanja svoj doprinos Zagrebačkom kvartetu dalo je tridesetak glazbenika među kojima su Stjepan Šulek, Josip Klima, Zlatko Balija,ĐorđeTrkulja, Marija Cobenzl, Goran Bakrač, Ante Živković, Josip Stojanović, Goran Končar, Sergej Evseev, Marin Maras i drugi, a današnji sastav čine Martin Krpan, braća Hrvoje i Davor Philips te Martin Jordan.
Zagrebački kvartet je tijekom sto godina postojanja odsvirao preko 4.000 koncerata na svim kontinentima, snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao npr. Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records, ALM Records itd.
U mnoštvu domaćih i inozemnih priznanja i nagrada ističe se nagrada za životno djelo „Vladimir Nazor“ dodijeljena 2009 godine.

Koncert u Subotici organizuju Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici i Hrvatsko nacionalno vijeće.

Šta Vi mislite?