Electe

Marija Pilipović – solistički koncert na festivalu FEMUS 2017

Marija Pilipović, flautistkinja iz Bosne i Hercegovine, održaće solistički koncert u okviru festivala FEMUS 2017, u subotu, 25. februara, u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 20 časova.

Umetnica koja dolazi iz Banja Luke, za publiku u Subotici izvodiće dela savremenih mladih kompozitora koji stvaraju u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Delima pisanim za flautu solo, Marija Pilipović će prikazati deo projekta koji promoviše muzičku, filmsku, vizuelnu i primenjenu umetnost, ali i tradiciju i kulturu slovenskog naroda.

Komplet ulaznica za sve večernje koncerte, po ceni od 300 RSD, može se nabaviti u Caffe poslastičarnici Ravel.

 

25. februar 2017. godine, 20 časova, Velika većnica Gradske kuće, Subotica

Solistički koncert Marije Pilipović – flauta (Bosna i Hercegovina)

Program

Sara Glojnarić (Hrvatska) – Not There Yet (Još nisam tu)
Lojze Lebič (Slovenija) – Aprilske Vinjete
Đorđe Marković (Srbija)– Fonemi

Slobodan Kajkut (Bosna i Hercegovina)– Harassment
Svetozar Nešić (Srbija) – Alter fuego
Ljubomir Nikolić (Srbija) – Arche I, II, III

MARIJA PILIPOVIĆ (flauta) – rođena u Zagrebu. Osnovne i magistarske studije završila u Banjoj Luci, u klasi prof. mr. Laure Levai-Aksin. Pored brojnih solističkih koncerata širom Bosne i Hercegovine, i zemalja okruženja, nastupila je i kao član različitih kamernih ansambala (Banjalučki barokni ansambl, Banjalučki trio, kvartet flauta Flutete) na festivalima Sarajevska zima, Dani Vlade S. Miloševića, Mermer i zvuci, Mokranjčevi dani, Festival savremene muzike.

Sarađivala je i sa brojnim umetnicima koje je okupio Studio 6 iz Novog Sada gde su se premijerno izvodile savremene kompozicije vojvođanskih kompozitora.

Kao student Muzičke akademije u Banjoj Luci učestvovala je u snimanju nekoliko kompakt diskova simfonijskog orkestra združenih akademija iz Beograda, Kragujevca, Podgorice.

Od 2011. godine koncertira na mestu prve flaute Banjalučke filharmonije, a od 2014. radi kao asistent na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci na Katedri za kamernu muziku. 2016. godine učestvuje u Rezidencijalnom programu Foruma slavenskih kultura, koji je, u velikoj konkurenciji, izabrao 6 umetnika iz 13 zemalja da kroz muzičku, filmsku, vizuelnu i primenjenu umetnost promovišu tradiciju i kulturu slavenskog naroda.

Šta Vi mislite?