Electe

FEMUS 2019 – GALA KONCERT FESTIVALA

FEMUS – Deveti po redu festival umetničke muzike Subotica, FEMUS biće održan ovog vikenda, od 15. do 17. februara u našem gradu. Festival je takmičarskog karaktera i okuplja učenike i nastavnike osnovnih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva.

Ove godine na festival je prijavljeno 108 takmičara iz Norveške, Ukrajine, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije, koji dolaze u naš grad u pratnji svojih nastavnika, klavirskih saradnika, roditelja. Svi prijavljeni mladi umetnici uzrasta od osam do devetnaest godina, sviraće kompozicije pisane za flautu, klarinet i saksofon, a svaka od ovih disciplina podeljena je u pet kategorija.

Sve o festivalu FEMUS 2019 na https://femus.info/

Festival organizuje Udruženje „Electe“, a domaćin je Muzička škola Subotica, te će u međusobnoj saradnji uspešno ugostiti sve takmičare, ali i međunarodni žiri. Nastup takmičara na ovogodišnjem festivalu ocenjivaće stručni žiri u sastavu profesora Akoš Dračai (flauta, Mađarska), Nikola Srdić (klarinet, Srbija) i Levente Puškaš (saksofon, Mađarska).

Veliko finale takmičenja biće održano u nedelju 17. februara u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 20 časova. U ovoj koncertnoj večeri publici će se predstaviti najbolji takmičari svih kategorija, a žiri će dodeliti tri glavne nagrade festivala. Takođe, u ovoj večeri će biti dodeljena i nagrada publike za najbolji nastup. Pored glavnih nagrada i nagrade publike organizator je predvideo i nagrade za najbolje muzičke pedagoge i najbolje korepetitore za sve tri discipline, koje će biti takođe dodeljene na ovom koncertu.

Vreme u kome živimo prednjači savremenim tehnološkim dostignućima i internetom, te je prava retkost pronaći mlade koji žele da se bave umetnostima, pa i muzikom. Smatramo da je upravo ovo razlog da se odlučite za posetu Gala koncerta festivala FEMUS 2019 i poslušate misli mladih instrumentalista koji svojom muzikom itekako imaju šta da poruče svetu.

Prijatelji festivala koji su pripremili poklone za najbolje takmičare su Media&Music, Pionir i Suvenirnica Natura Stil. Zahvaljujemo takođe Lokalnoj samoupravi Grada, Muzičkoj školi Subotica, kao i drugim prijateljima i sponzorima Euro Petrol, Vila Modena, Piano Land, Halo Taxi, Paradox Group, Pips Studio, Subotica.com, YU eco RTV, Pannon RTV, Magyar Szo, Radio Televizija Subotica i svima koji podržavaju naš rad.

Šta Vi mislite?