Electe

Oduševljena publika!

Orkestar ODEON po najavljenom planu u sklopu Svečane proslave u Dana grada Subotice nastupio je 29. avgusta u Katedrali Svete Terezije Avilske u Subotici.
Pred prepunom katedralom orkestar ODEON izveo je dela Betovena, Lista i Hendla.
Subotičku publiku posebno je oduševila mlada harfistkinja Karmen Štajnmajer koja je ovaj Hendlov koncert izvela izuzetno muzikalno i sa jako puno emocija. Naravno celom doživljaju mnogo je doprinela i akustika katedrale koja je harfi dala poseban zvuk.
Nakon desetominutne pauze ODEON je izveo dobro poznatu Betovenovu VII simfoniju. Stručna javnost komentarisala je izvođenje ove simfonije kao primer koji je potrebno slediti kada je u pitanju izvođenje Betovenovih dela. Posebno je bilo interesantno to kako je jedan nemački orkestar izveo velikog nemačkog kompozitora. Sudeći po aplauzima, ovacijama i stalnom vraćanju orkestra ODEON na bis ovo izvođenje ostavilo je izuzetan utisak na naše sugrađane.
Ono što je svakako ovom kulturnom događaju dalo najzanimljiviju nijansu jeste koreografija koju je orkestar ODEON izveo za bis, izmamivši subotičkoj publici suze i smeh za kraj koncerta.

[fsg_gallery id=“13″]

Šta Vi mislite?