Electe

Koncertna sezona – program svečanog otvaranja

Program svečanog otvaranja Koncertne sezone Subotice, ali i festivala FEMUS 2016, biće održan u petak, 11. marta 2016. godine u Velikoj većnici Gradske kuće, sa početkom u 20 časova.

U ovoj večeri biće predstavljen projekat Muzički ciklus za mlade talente organizaciji ArtLink – Societe Generale, a u okviru muzičkog dela programa nastupiće mladi umetnici: violončelisti Petar Pejčić i Vuk Ovaskainen, pijanista Dušan Dakić, violinistkinja Dunja Kalamir, kao i renomirani pijanista i mentor Uki Ovaskainen.

Muzički program koncerta činiće dela Jozefa Hajdna, Ludviga van Betovena i Roberta Šumana. Umetnički direktor i autor ovog projekta Jovanka Višekruna Janković, otvoriće Koncertnu sezonu Subotice, zajedno sa Milošem Radovićem predsednikom Udruženja “Electe”.

ArtLink – Societe Generale Muzički ciklus za mlade talente, već tri godine putem audicija uspešno odabira najtalentovanije mlade muzičare i pruža im priliku da se usavršavaju sa uglednim mentorima, te nastupaju kao solisti, odnosno kamerni muzičari. ArtLink – Societe Generale muzički ciklus ima i svoji kamerni orkestar, koji predstavlja najbolje soliste.

Program

J. Haydn: Piano trio, No. 39 in G Major
ArtLink trio
Dunja Kalamir, violina
Petar Pejčić, violončelo
Dušan Dakić, klavir

L. v. Beethoven: Sonata za violončelo br. 3 in A Major op. 69
– Allegro ma non tanto
– Scherzo-Allegro molto
– Adagio cantabile.
– Allegro vivace
Petar Pejčić – violončelo, Uki Ovaskainen – klavir

R. Schumann: Adagio & Allegro
Vuk Ovaskainen – violončelo, Uki Ovaskainen – klavir

U nastavku pogledajte i poslušajte Jovanku Višekrunu Janković koja predstavlja Ciklus za mlade talente Art Link – Societe Generale i nagrađenog Davida Horvata, violinistu koji je 2014. godine poneo titulu Najperspektivnijeg mladog umetnika.

Nakon ove muzičke večeri i zaista sjajno osmišljenog muzičkog programa, Artlink – Societe Generale, a u okviru festivala FEMUS  organizovaće i Audiciju za mlade muzičke talente u subotu 12. marta u prostorijama Učiteljskog fakulteta u Štrosmajerovoj ulici 11, Subotica.

Audicija u sklopu festivala Femus biće održana uz članove komisije koju će činiti eminentni profesori odabranih od strane autora projekta Artlink – Société Générale muzičkog ciklusa za mlade talente.

Audiciji imaju pravo da pristupe svi učenici muzičkih škola uzrasta do 15 godina bez obzira na instrument i godine sviranja. Prijave na audiciju vrše se  isključivo putem mejla: office@artlink.rs.

Šta Vi mislite?