Electe

Svečano otvaranje – Koncertna sezona 2016.

  • Date: 11 - Mar - 2016
  • Location: Subotica
  • Venue: Gradska kuća
  •  INFO

Koncertom u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici, 11. marta u 20 časova, Organizacija Electe otvoriće Koncertnu sezonu Subotice 2016. i predstaviti ArtLInk – Societe Generale. Ovaj muzički ciklus za mlade talente i najuspešnije mlade muzičke umetnike, koji su u 2015. poneli titulu najboljih solista iz ArtLink – Societe Generale muzičke radionice za mlade talente.

ArtLink_Ciklus_za_mlade_talente

Société Générale Ciklus za mlade talente (Foto: ArtLink.rs)

Na koncertu će nastupiti mladi umetnici: čelisti Petar Pejčić i Vuk Ovaskainen, pijanista Dušan Dakić, violinistkinja Dunja Kalamir, kao i renomirani pijanista i mentor Uki Ovaskainen.

Na programu će biti dela Hajdna, Betovena, Šumana i Popera. Umetnički direktor i autor ovog projekta Jovanka Višekruna Janković, sa velikim zadovoljstvom otvoriće koncertnu sezonu u Subotici zajedno sa g. Milošem Radovićem predsednikom Organizacije Electe, kao glavnim organizatorom Koncertne sezone.

ArtLink – Societe Generale muzički ciklus za mlade talente, već tri godine uspešno odabira putem audicija najtalentovanije mlade muzičare i pruža im priliku da se usavršavaju sa uglednim mentorima i da nastupaju kao solisti i kamerni muzičari. ArtLink – Societe Generale muzički ciklus ima i svoji kamerni orkestar, koji predstavlja najbolje soliste.

Koncertna sezona 2016. započinje festivalom FEMUS

I ove godine, Koncertna sezona Subotice 2016. započinje Festivalom muzičke umetnosti FEMUS na koji je ove godine prijavljeno 97 kandidata iz Mađarske, Makedonije, Hrvatske, BiH i Srbije.

Kao novina ove godine u sklopu festivala Femus po prvi put biće organizovana i audicija za mlade muzičke talente u Subotici, u subotu 12. marta u prostorijama Učiteljskog fakulteta u Štrosmajerovoj ulici 11. Audiciju u sklopu festivala Femus održaće eminentni profesori po izboru Artlink – Société Générale muzičkog ciklusa za mlade talente, a pravo učešća imaju svi učenici muzičkih škola uzrasta do 15 godina bez obzira na instrument i godine sviranja.

Iz Organizacije Electe obećavaju sjajnu Koncertnu sezonu, sa puno uzbudljivih koncerata i kulturnih događaja koje su pripremili za njihovu vernu publiku koja je iz godine u godinu sve brojnija.

Ulaz na sve programe svečanog otvaranja i internacionalnog festivala Femus je slobodan.

Dobrodošli!