Electe

Koncert laureata festivala FEMUS 2017

Koncert laureata biće održan u nedelju 26. februara u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 20 časova. Ovaj koncert je deo festivala FEMUS 2017, te kao takav predstavlja svojevrsno takmičenje najboljih učesnika. Subotičkoj publici predstaviće se najbolji takmičari, a žiri će dodeliti prvo, drugo i treće mesto celog festivala.

Koncert laureata festivala FEMUS 2017 biće održan 26. februara u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova.

Svi takmičari koji na ovogodišnjem festivalu FEMUS 2017 osvoje Prvu zlatnu nagradu – laureat, predstaviće se jednom kompozicijom subotičkoj publici.

Stručni žiri u sastavu prof. Klaudija Rosi (Italija), prof. Tadej Kenig (Slovenija) i prof. Oskar Laznik (Slovenija) će dodeliti tri glavne nagrade festivala; Prvu, Drugu i Treću nagradu festivala FEMUS 2017.

Takođe, međunarodni žiri će dodeliti posebna priznanja najboljim pedagozima i najboljim klavirskim saradnicima, u sve tri discipline. Njihov značaj i doprinos u radu sa mladima je veoma značajan, zbog toga što prvenstveno svojim angažmanom podstiču mlade umetnike na rad, uspeh i negovanje muzičkog talenta.

Uzbuđenje koje poseduje ovo festivalsko veče – Koncert laureata, svake godine nosi nova iskustva, donosi nove talente, pozitivnu energiju mladih umetnika i sve to putem čarobnih zvukova muzike. Dela od baroka do savremenih autora nižu se jedno za drugim, a posebnu čar ovom događaju mladi umetnici koji svojim kvalitetom doprinose razvoju sredine iz koje dolaze i kojoj pripadaju.

Preko sedamdeset takmičara iz Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije, takmičiće se na festivalu FEMUS 2017 i na najlepši mogući način razmenjivati iskustva, saznanja i učiti jedni od drugih.

Komplet ulaznica za sve večernje koncerte festivala FEMUS 2017, po ceni od 300 RSD, može se nabaviti u Caffe poslastičarnici Ravel.

Foto podsetnik…

Koncert laureata FEMUS 2016

Koncert laureata FEMUS 2015

Koncert laureata FEMUS 2014

Koncert laureata FEMUS 2013

Koncert laureata FEMUS 2012

Koncert laureata FEMUS 2011

Osim takmičarskog dela programa, u okviru festivala biće održani i koncerti umetničke muzike, na kojima će se predstaviti mladi umetnici iz inostranstva i naše zemlje. Koncerti imaju za cilj da osim na takmičarskom podijumu, predstave i umetnike koji su svojim talentom i radom postigli velike uspehe u oblasti klasične muzike.

Koncerti u okviru festivala FEMUS 2017

petak, 24. februar
Velika većnica Gradske kuće, 20 časova
Svečano otvaranje Koncertne sezone Subotice
Solistički koncert Tadeja Keniga – klarinet (Slovenija)
Klavirska saradnja: Nataša Srdić Jahn (Srbija)

subota, 25. februar
Velika većnica Gradske kuće, 20 časova
Solistički koncert Marije Pilipović – flauta (Bosna i Hecegovina)

nedelja, 26. februar
Velika većnica Gradske kuće, 20 časova
Koncert laureata festivala FEMUS 2017

ponedeljak, 27. februar
Velika većnica Gradske kuće, 20 časova
Koncert Klavirskog dua sestre Gereg

Šta Vi mislite?