Electe

Zagrebački kvartet u Subotici

U utorak, 12. novembra, u Velikoj većnici Gradske kuće, od 19 časova, u organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Udruženja „Electe“ održan je koncert Zagrebačkog gudačkog kvarteta.Prema rečima Tomislava Žigmanova, direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, ovaj događaj je posledica relativno stalne saradnje između kulture vojvođanskih Hrvata i grada Zagreba.
„Naravno, kao i uvek, to radimo i sa našim partnerima, ne želimo da budemo geto koji će u zatvorenom, zasebnom prostoru organizovati određenu vrstu događaja nego želimo da budemo integralni deo kulturne scene u gradu“, naglasio je Žigmanov.
Na programu Zagrebačkog gudačkog kvarteta bila su dela Igora Kuljerića, Ludviga van Betovena i Petra Iljiča Čajkovskog, najavio je Miloš Radović, predsednik Udruženja „Electe” i dodao da je reč o izuzetno zahtevnom programu, kako u pogledu stila i dinamike tako i pogledu interpretacije.
„Organizacija nastupa Zagrebačkog gudačkog kvarteta je samo nastavak dobre saradnje Udruženja „Electe“ i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Izuzetno nam je drago što smo u prilici da organizujemo koncert kvarteta koji predstavlja jednu od najstarijih hrvatskih kulturnih institucija. Zagrebački gudački kvartet osnovan je 1919. godine, nastupao je na svim kontinentima i do sada je imao preko 4.000 nastupa“, rekao je Radović.

Šta Vi mislite?