Electe

EuroStrings Subotica – festival klasične gitare

EuroStrings – festival klasične gitare  biće održan u Savremenoj galeriji Subotica od 12. do 14. aprila, a koncerti će počinjati u 19.00 časova. Ulaz na koncerte je slobodan za sve ljubitelje muzičkog stvaralaštva za gitaru, kao i za sve one koje put navede u naš grad.

EuroStrings je prva evropska platforma za klasičnu gitaru, koja uključuje 14 evropskih zemalja i gitarskih festivala, u periodu od 2018. do 2021. godine. Platforma je pod pokroviteljstvom fonda Evropske unije Kreativna Evropa.

 

Ovogodišnji program će biti realizovan i u Vojvodini (Subotica), kroz projekat EuroStrings Subotica-Szeged, u zajedničkoj organizaciji Asocijacije gitarista Vojvodine i srodnog udruženja iz Mađarske Szó-Tér, a uz podršku Univerziteta u Segedinu. U Subotici, Udruženje Electe ima udeo u organizatorsko-marketinškoj podršci, dok je domaćin festivala Savremena galerija Subotica.

U okviru festivala EuroStrings Subotica nastupiće umetnici iz Bugarske, Mađarske, Francuske, Ukrajine, Italije, a gosti koncerata biće najbolji gitaristi srednje Muzičke škole Subotica.

Na EuroStrings festivalu u Subotici nastupiće kao solisti Boyan Doyčev (Bugarska), Raphael Feuillatre (Francuska), Dmytro Omelchak (Ukrajina), Péter Girán (Mađarska), Andrea Roberto (Italija) i Gergely Bozsóki (Mađarska) kao deo kvinteta Funusual Quintette.

EuroStrings Subotica
program koncerata – klasična gitara

12. april
Savremena galerija Subotica, 19.00
– Boyan Doyčev (Bugarska)
– Gergely Bozsóki (Mađarska) & Funusual Quintette

13. april
Savremena galerija Subotica, 19.00
– Raphael Feuillatre (Francuska)
– Dmytro Omelchak (Ukrajina)

14. april
Savremena galerija Subotica, 19.00
– Péter Girán (Mađarska)
– Andrea Roberto (Italija)

O Asocijaciji gitarista Vojvodine

Asocijacija gitarista Vojvodine je osnovana 2006. godine sa ciljem da okuplja, podstiče i prati svoje članove koji se kao profesionalci ili ljubitelji zanimaju i bave umetnošću klasične gitare. Takođe, asocijacija pruža podršku u njihovim nastojanjima da razvijaju i unapređuju sve oblike bavljenja muzikom za gitaru. Asocijacija gitarista Vojvodine organizuje Vojvodina guitar fest, World Guitar Competition, Letnju školu gitare, objavljuje udžbenike, priručnike, zbirke kompozicija i kompakt diskove koji su prvenstveno usmereni ka umetnosti izvođenja na klasičnoj gitari.

Srdačno očekujemo Vaš dolazak na festival klasične gitare EuroStrings u Subotici!

Šta Vi mislite?