Electe

Samo senke prolaze

U ponedeljak, 17. novembra 2014. godine u kamernoj galeriji Gradske biblioteke Subotica sa početkom u 19 časova otvorena je izložba fotografija Zdenka Štrickog pod nazivom „Samo senke prolaze“. Izložbu je otvorio Adam Radetić na saksofonu izvođenjem kratke savremene improvizacije koja je po rečima Mileta Tasića pokazala da i muzika može da ima senku.

Proletos ovaj autor je imao u Noći muzeja izložbu u kojoj smo mogli da vidimo žanr fotografije i dosta ljudi na njima, a ovog puta autor se prikazuje sasvim drugačijim opusom koji je višeznačan i gde senka predstavlja dominantan motiv ovih radova. Jednostavno rečeno u ovim fotografijama dominira pokret.

[iframe src=“http://www.youtube.com/embed/N4q8HMmJurY“ width=“500″ height=“350″]

Na ovoj izložbi prikazano je 15 radova koji dobro komuniciraju zasebno svaki za sebe ali istovremeno čine i jednu kompaktnu celinu. Za samog autora – senka predstavlja nešto što je u likovnosti stalno prisutno i daje veoma važan osećaj prostora.

Ovoj izložbi prisustvovali su i mnogi subotički fotografi koji su izrazili oduševljenje i svoje impresije o fotografijama svog kolege. Po njihovim rečima, Zdenko kao autor ima oko za momenat, za izbor kolorita, a na ovim fotografijama uspeo je da uhvati duh pokreta i senke života. Zdenko Štricki je inače oficijelni fotograf Koncertne sezone Subotice i sve fotografije o koncertima i kulturnim događajima koje organizujemo radio je upravo on.

2 komentara

    Šta Vi mislite?