Electe

Strast, muzika, ekstaza

U Velikoj većnici Gradske kuće, 21. juna 2013. godine je održano koncertno predavanje pod nazivom „Strast, mistika i ekstaza“.
Predavač, pijanista dr Milan Miladinović, govorio je o životu i radu ruskog kompozitora Aleksandra Skrjabina.Pijanista Milan Miladinović, rođen je 23.08.1978. godine u Nišu. Klavir je počeo da uči sa trinaest godina i za samo šest godina, završio je nižu i srednju muzičku školu u Nišu. Imao je preko dvesta nastupa u najznačajnijim dvoranama na domaćoj sceni i inostranstvu. U našem gradu je i ranijih godina bio gost.
Aleksandar Skrjabin je imao tri faze stvaralaštva. U prvoj fazi je bio inspirisan Šopenom, pa su se na repertoaru pijaniste Miladinovića našle dve kompozicije iz tog perioda. U drugoj fazi, Skrjabin je bio inspirisan radom Ničea, a u trećoj Franca Lista. Subotička publika je imala priliku da uživa u odabranim delima i iz tih perioda.
Ovim koncertnim predavanjem, završen je prvi deo sezone koncerata u organizaciji „Electe“.
Nakon pauze u julu i avgustu, od septembra nastavljamo sa drugim delom koncertne sezone i to istim tempom. A pored najavljenog programa u planu je da u septembru organizujemo i veliki koncert Mađarskog nacionalnog hora.

[fsg_gallery id=“1″]

2 komentara

    Šta Vi mislite?