Electe

Simfonijski zvuk Šolti Arpada uz orkestar Kečkemeta

Simfonijski orkestar Kečkemeta je u ponedeljak 8. oktobra, ispunio zvucima savremenih dela Šolti Arpada prostor Velike većnice Gradske kuće u Subotici.

Naši sugrađani imali su priliku da uživaju u zvucima kojima je simfonijski orkestar iz Kečkemeta opravdao sva očekivanja publike, ali i doneo pred nju nove muzičko-atmosferske sastave.

Zvuci savremene muzike, muzike 21. veka, odjekivali su Velikom većnicom Gradske kuće vodeći publiku kroz stvaralaštvo i opus Šolti Arpada. Solo timpani i flauta bili su u fokusu ovog autora, koji svakako ne manjka ni orkestarskim delima. Virtuozni Dračai Akoš na pikolu i flauti, i Palotaš Gabor na timpanima, pokazali su subotičkoj publici sve nagle promene raspoloženja i fragmentarnost koju odlikuje muzika 21. veka u dobro odabranim delima Šolti Arpada, koja pored savremenog muzičkog izraza ipak zadržava muzičku misao, celinu i tok.

„Mislim da smo svi podjednako uživali u ovom muzičkom događaju. Osvrnuo bih se na veoma dobru i značajnu saradnju između Mađarskog kulturnog centra Nepker i naše organizacije. Iskreno se nadam da ćemo u skorijoj budućnosti našu saradnju dodatno proširiti i unaprediti na obostrano zadovoljstvo. Takođe se posebno radujem što su dirigent i direktor ovog orkestra zainteresovani za nastavak na izradi novih zajedničkih projekata, a posebno onih koji se tiču prekogranične saradnje“, istakao je za naš sajt Miloš Radović.

Galeriju fotografija moűete pogledati OVDE.

 

Šta Vi mislite?