Electe

EUROSTRINGS 2019 – festival gitare u Subotici i Segedinu

EUROSTRINGS 2019 je festival gitare koji će biti održan u Subotici od 8. do 10. aprila u prostoru Savremene galerije Subotica s početkom u 19.00 časova. Ulaz na sve koncerte je slobodan!

Pozivamo sve ljubitelje kvalitetnog zvuka klasične gitare da posete koncerte gitarista, koji su zaista vrhunski u svom pozivu širenja gitarskog muziciranja. Na koncertima će nastupiti umetnici gitare iz Japana, Nemačke, Čilea, Velike Britanije, Mađarske, Poljske i Grčke. Takođe, svoj doprinos festivalu daće i mladi gitaristi, učenici Muzičke škole Subotica.

Tokom EUROSTRINGS festivalskih dana, umetnici koji koncertiraju u Subotici će održavati masterklasove za klasičnu gitaru, 9. i 10. aprila od 8 do 12 časova u prostorijama Muzičke škole. Prijave na masterklas mogu se izvršiti pozivom na broj: 065-800-7009.

Organizator festivala je Asocijacija gitarista Vojvodine, a Electe u projektu učestvuje kao suorganizator u našem gradu. Festival podržavaju European Guitar Festival Collaborative co-founded by Creative Europe Programme of the European Union, Szó Tér – Közhasznú Egyesület, Muzička škola Subotica, Grad Subotica, PerfectVision.

 

EUROSTRINGS 2019 – program

8. april, ponedeljak, Savremena galerija Subotica, 19.00

Yuki Saito (Japan) & Peter Graneis (Nemačka)

 

9. april, utorak, Savremena galerija Subotica, 19.00

Emmanuel Sowicz (Velika Britanija/Čile) & Gábor Hart (Mađarska)

 

10. april, sreda, Savremena galerija Subotica, 19.00

Zuzanna Wężyk (Poljska) & Dimitris Soukaras (Grčka)

 

Više o umetnicima možete pročitati klikom na njihova imena.

#EUROSTRINGS2019

Šta Vi mislite?