Electe

Press konferencija – International Piano Fest

U press centru Gradske kuće održana je konferencija za medije posvećena Internacionalnom festivalu klavirske muzike koji će biti održan u Subotici od 7. do 13. aprila. Medijima su se obratili Član gradskog veća zadužena za kulturu dr Etela Jerinkić, umetnički direktor Electe Noemi Gereg i predsednik Udruženja Miloš Radović.

Oni su javnosti predstavili ciljeve samog festivala, ali takođe i master klasa Danijela Petralije koji će u toku sledeće nedelje biti održan u Muzičkoj školi u Subotici.

Subotičani i svi ljubitelji umetničke muzike će imati priliku da posete koncerte klavirske muzike u okviru kojih će muzicirati cenjeni pijanisti iz zemlje i inostranstva. Pijanistički resital Danijela Petralije iz Italije otvoriće International piano fest 7. aprila, a potom će 8, 9, i 11. aprila usledeti koncerti mladih umetnika iz Japana, Gruzije, Azerbejdžana, Turske, Italije, Bugarske, Hrvatske, Mađarske i Srbije. Veče srpske klavirske muzike održaće priznata pijanistkinja naše zemlje Tijana Andrejić, koja će svojim koncertom ujedno i zatvoriti festival.

Svi koncerti biće održani u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova, a ulaz je slobodan.

Electe ovu manifestaciju realizuje u saradnji sa Lokalnom samoupravom Grada Subotice, Ministarstvom za kulturu i informisanje Republike Srbije, Rotary klubom Subotica, Muzičkom školom Subotica, i velikim brojem prijatelja kao što su Piano Land iz Beograda, Craft marketing, Printex, Paradox grupa, agencija Jašta, Web Media, Showroom by Natasha, cvećara Letović Ana, ali takođe i podrškom medija Yu eco televizija, Radio Subotica, City televizija, Info kanal Subotica, Pannon RTV, Subotičke novine, Radio Novi Sad.

[iframe src=“http://www.youtube.com/embed/WBCLc2qfQ-E“ width=“500″ height=“350″]

[fsg_gallery id=“4″]

Šta Vi mislite?