Electe

Gala koncert Umetnost tambure

U 39. sezoni ciklusa Umetnost tambure Subotički tamburaški orkestar priređuje GALA KONCERT 21. septembra 2015. godine u 19.30 časova u sali Narodnog pozorišta – scena „Jadran“.

Od predsednika Subotičkog tamburaškog orkestra, Stipana Jaramazovića saznali smo pojedinosti koje očekuju sve posetioce ovog velikog muzičkog događaja.
S obzirom na zahtevnost programa koji će biti izvoden na ovom koncertu, sastav orkestra je proširen, te će veliki Subotički tamburaški orkestar brojati preko 30 članova. Orkestru su dodate udaraljke, klavir i solisti na trubi Gužvanj Lenard i Colić Mate. Ovakvim načinom popunjavanja ansambla, zvuk orkestra se približava simfonijskom zvuku. Orkestar je pripremila i diriguje Marijana Marki.

Pored orkestra na koncertu učestvuje i kamerni hor „Pro musica“ koji vodi i kojim diriguje Kristina Čikoš.
Na programu će se naći najpopularniji evergrini klasične muzike, kao što su Verdijev „Hor jevreja“ iz opere Nabuko i „Hor Cigana“ iz opere Trubadur, Gotovčevo „Završno kolo“ iz opere Ero s onoga svijeta, Hendlova „Aleluja“ iz oratorijuma Mesija, Orfova „O Fortuna“ iz kantate Karmina Burana, te Arija Silvije iz Kalmanove operete Kneginja Čardaša, ali i veoma poznat i popularan „Trijumfalni marš“ iz opere Aida.

U programu kao solistkinja koncerta nastupiće Alenka Ponjavić Vojnić – sopran iz Subotice sa nekoliko odabranih dela.
„Obraćamo se svim ljubitelima ove vrste muzike, ali i svim ljubiteljima tambure kao i horske umetnosti, i pozivamo ih da dođu i uživaju na ovom koncertu.“- rekao je za naš portal predsednik orkestra Stipan Jaramazović.

Ulaznice za Gala koncert se mogu nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta scene „Jadran“ svakog dana.

PLAKAT-Klasicni-evergrin-na-tamburi

1 komentar

    Šta Vi mislite?