Electe

Svečano zatvaranje Koncertne sezone – Milena Radović

Koncertna sezona Subotice 2019 biće zatvorena u nedelju 15. decembra, u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 20 časova. Nastupaju Milena Radović, violončelo i Filip Milisavljević, klavir. Ulaz na koncert je slobodan.

Ove godine svečano zatvaranje Koncertne sezone pripalo je mladim umetnicima koji su svoje srednjoškolske dane proveli u Muzičkoj školi Subotica.  Na koncertu će nastupiti violončelistkinja, trenutno doktorant Akademije umetnosti u Novom Sadu, član organizacije Electe od samog osnivanja, Milena Radović i pijanista, stručni saradnik, korepetitor na AUNS, Filip Milisavljević.

Milena Radović

Rođena u Zenici 16.10.1990. godine. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla u Muzičkoj školi Subotica u klasi prof. Žužane Sebenji. Tokom školovanja osvajala brojna priznanja i nagrade kao solista i kamerni muzičar. 2009. godine upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Imrea Kalmana, smer violončelo.  2013. godine završila osnovne akademske i upisala master studije kod istog profesora. 2015. završila master studije sa prosečnom ocenom 10,00 izvodeći Dvoržakov koncert, jedan od najzahtevnijih koncerata za violončelo.

Tokom svojih umetničkih studija imala je veliki broj zapaženih nastupa kao solista i kamerni muzičar na festivalu akademske muzike A-FEST gde je premijerno izvodila kompozicije vojvođanskih kompozitora poput dela Ivana Markovića. Kao orkestarski muzičar često je bila angažovana u projektima gde su nastupali prestižni vojvođanski i inostrani orkestri kao što su: orkestar ODEON iz Minhena, Verdi Orchestra iz Graca, orkestar Akademije umetnosti Novi Sad, Vojvođanski simfonijski orkestar, Subotička filharmonija… Nastupala je više puta i kao solista u okviru Koncertne sezone Subotice.

Usavršavala se na brojnim kursevima u okviru Čelo festa kod prof. Dragana Đorđevića, Milana Karanovića, Ištvana Varge, kao i renomirane svetske umetnice Wendy Warner.

Član je organizacije Electe gde je angažovana gotovo na svim projektima i veoma aktivno radi na promociji mladih umetnika i klasične umetničke muzike na teritoriji Srbije. Posebno voli timski, kao i pedagoški rad kojim se bavi nekoliko godina. Njeni učenici su osvajali nekoliko nagrada kako u oblasti kamerne muzike tako i iz predmeta violončelo. Posle dužeg bavljenja pedagogijom, nastavlja sa usavršavanjem, pa se trenutno nalazi na drugoj godini doktorskih studija na Akademiji umetnosti u klasi prof. Imre Kalmana. Trenutno je zaposlena kao nastavnik muzičke kulture u OŠ ,,Matko Vuković’’.

 

Šta Vi mislite?