Electe

Femus 2015.

Femus je festival umetničke muzike internacionalnog karaktera, koji okuplja učenike i profesore nižih i srednjih muzičkih škola iz Srbije i inostranstva.Organizator Femusa je Udruženje „Electe“ a domaćin festivala je Muzička škola Subotica.
Pored istaknutih muzičkih pedagoga i solista, festival promoviše i mlade, još neafirmisane umetnike, koji poseduju potrebne kvalitete i umetničku kreativnost.
Ove godine članovi žirija su istaknuti muzički pedagozi i solisti iz Mađarske i Slovenije, prof. Jože Kotar, prof. Levente Puškaš i prof. Matej Zupan. Pravo učešća u takmičarskom delu programa imaju učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva, koji će moći da se takmiče u tri discipline: flauta, klarinet i saksofon.
Ovogodišnji Femus posetiće 137 takmičara koji dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije i koji će se takmičiti od petka ujutru do nedelje uveče, u Svečanoj sali Muzičke škole Subotica. Takmičarski deo Femusa otvoren je za sve zainteresovane posetioce da dođu, podrže i čuju mlade umetnike koji započinju svoje muzičke karijere.
Ove godine će pored takmičarskog dela programa, u sklopu Femusa biti organizovani koncerti naših vrhunskih umetnika iz zemlje i inostranstva.
Svečano otvaranje Femusa biće održano u Velikoj većnici Gradske kuće 28.02.2015. godine sa početkom u 20 časova. Na koncertu će nastupiti Sanja Romić solista na oboi uz klavirsku pratnju Nataše Srdić Jan.
Na završnom koncertu, koji će biti održan 1. marta, subotičkoj publici predstaviće se laureati Femusa, a žiri će izabrati prvo, drugo i treće mesto festivala. Ove godine, pored nagrada za učesnike, organizator je predvideo i nagrade za najbolje pedagoge i najbolje korepetitore.
Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i prisustvuju svim sadržajima u sklopu Femusa.
Ulaz na koncerte, kao i na festival Femus, je slobodan. Dobrodošli!

1 komentar

    Šta Vi mislite?