Electe

Treći dan festivala FEMUS 2017

Treći dan festivala FEMUS 2017 je u takmičarskom programu bio posvećen izvođačima na flauti, a uveče je održan Koncert laureata – dobitnicima prve zlatne nagrade u disciplinama flauta, klarinet i saksofon. Stručni žiri je nakon koncertnog programa proglasio pobednike festivala, a takođe su dodeljena priznanja najboljim pedagozima i najboljim korepetitorima.

Takmičarski program u nedelju, 26. februara, tj. treći dan festivala FEMUS 2017 bio je u znaku flaute. Učestvovali su mladi umetnici nižih i srednjih muzičkih škola iz naše zemlje i inostranstva, te je stručni žiri u sastavu Klaudija Rozi, Tadej Kenig i Oskar Laznik doneo odluku o tome ko će se predstaviti na koncertu laureata.
Kao i u petak i subotu, nakon takmičenja, učesnici su imali priliku da razgovaraju sa članovima žirija i posavetuju se o budućim koracima u daljem muzičkom usavršavanju.

Koncert laureata održan je u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 20 časova, a žiriju i subotičkoj publici predstavili su se najbolji takmičari iz svojih kategorija. Nastupili su: Pirc Liza – klarinet, I kategorija (Krško, Slovenija), Molnar Fani – flauta, II kategorija (Kečkemet, Mađarska), Raičević Matija – klarinet, II kategorija (Novi Sad, Srbija), Anderle Neja – saksofon, II kategorija (Radovljica, Slovenija), Bunjik Rebeka – flauta, III kategorija (Pečuj, Mađarska) i Pokai Ester – klarinet, III kategorija (Bonjhad, Mađarska).

Nakon koncertnog dela programa stručni žiri je doneo odluku i dodelio glavne nagrade festivala najboljima:

1. nagrada festivala FEMUS 2017 – ANDERLE NEJA – saksofon, Radovljica, Slovenija

2. nagrada festivala FEMUS 2017 – RAIČEVIĆ MATIJA, klarinet, Novi Sad, Srbija

3. nagrada festivala FEMUS 2017 – MOLNAR FANI – flauta, Kečkemet, Mađarska

 

Najbolji muzički pedagozi festivala FEMUS 2017 su:

Aleksandra Horvat – flauta

Felicjan Rok – saksofon

Ištvan Varga – klarinet

 

Najbolji klavirski saradnici festivala FEMUS 2017 su:

Spomenka Isakov – flauta

Jelena Vasin-Kekić – saksofon

Duško Švonja – klarinet

 

Galerija fotografija – Treći dan

PRIJATELJI FESTIVALA FEMUS 2017 SU:

Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku, Subotica
MEDIA&MUSIC, Kesthelj
Suvenirnica Suvenir, Subotica
PIANO LAND, Beograd
VILA MODENA, Subotica
Caffe poslastičarnica Ravel, Subotica
Turistički centar Grada Subotica

Showroom by Natasha
Subotica.com
Yu eco RTV
Pannon RTV
Subotička TV
WebMedia
PARADOX group

Pozivamo Vas na svečano zatvaranje festivala FEMUS 2017, koje će biti održano večeras u Velikoj većnici Gradske kuće s početkom u 20 časova. Nastupa Klavirski duo sestre Gereg, a one će izvoditi kompozicije napisane za dva klavira. Dakle, večeras su u našoj Većnici dva klavira! Čekamo Vas!

Šta Vi mislite?