Electe

EUROSTRINGS 2019 – gitárfesztivál Szabadkán és Szegeden

Az EUROSTRINGS 2019 elnevezésű gitárfesztivál április 8-tól 10-ig kerül megrendezésre Szabadkán, a Kortárs Galériában, mindegyik napon 19 órai kezdettel. A belépés minden koncertre ingyenes.

Szeretettel meghívjuk a klasszikus gitárzene szerelmeseit a gitárművészek koncertjeire. A fellépők a gitárművészet legjobbjai között vannak. A koncerteken színpadra lépő művészek Japánból, Németországból, Chiléből, Nagy-Britanniából, Magyarországról, Lengyelországból és Görögországból érkeznek. Rajtuk kívül a fesztiválon fiatal gitárművészek, vagyis a Szabadkai Zeneiskola tanulói is zenélni fognak.

Az EUROSTRINGS fesztivál idején azok a művészek, akik koncertet adnak Szabadkán, egy klasszikus gitár mesterkurzust fognak tartani április 9. és 10. között, mindennap 8-12 óráig a Szabadkai Zeneiskolában. A mesterkurzusra a 065-800-7009-es telefonszámon lehet jelentkezni.

A fesztivál szervezője a Vajdasági Gitárművészek Egyesülete, az Electe pedig társszervezőként vesz részt ebben a projektumban. A fesztivált a European Guitar Festival Collaborative co-founded by Creative Europe Programme of the European Union, a Szó Tér – Közhasznú Egyesület, a Szabadkai Zeneiskola, Szabadka Város Önkormányzata és a  PerfectVision támogatják.

 

EUROSTRINGS 2019 – program

Áprlilis 8., hétfő, Kortárs Galéria,  Szabadka, 19.00

Yuki Saito (Japán) & Peter Graneis (Németország)

 

Áprlis 9., kedd, Kortárs Galéria, Szabadka, 19.00

Emmanuel Sowicz (Nagy Britannia/Chile) & Hart Gábor (Magyarország)

 

Április 10., szerda, Kortárs Galéria, Szabadka 19.00

Zuzanna Wężyk (Lengyelország) & Dimitris Soukaras (Görögország)

#EUROSTRINGS2019

Text translated thanks to: Brigitta Szalma

Šta Vi mislite?