Electe

ZIMSKA UMETNIČKA RADIONICA FLAUTE 2017.

Pozivamo studente muzičkih akademija, kao i učenike srednjih i osnovnih muzičkih škola, zainteresovane da unaprede, prošire i usavrše svoja muzička umeća, da učestvuju u Umetničkoj radionici flaute.

Seminar će voditi istaknuti muzički pedagog i solista mr Laura Levai Aksin, redovni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu. Radionica će biti realizovana od 09. do 13. januara 2017. godine u Muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu.

Broj polaznika seminara je ograničen na 12 učesnika.

Za sve polaznike seminara obezbeđene su prostorije za vežbanje i usviravanje, kao i klavirski saradnik. Potrebno je poneti notni materijal za klavirsku pratnju. Za klavirsku saradnju biće zadužen Filip Milisavljević, str. sar.

Na kraju seminara svaki učesnik ima mogućnost da nastupi na završnom koncertu u svečanoj sali Muzičke škole “Isidor Bajić” 13. januara 2017. godine u 18 časova.

Iznos troškova kursa:

Kotizacija za polaznike Umetničke radionice flaute iznosi 130 €. Uplatu prvog dela kotizacije u vrednosti od 20 € (u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate) izvršiti do 23. decembra 2016. godine. Posle prijema prvih dvanaest prijava, ostale se neće prihvatati. Ostatak kotizacije se uplaćuje po dolasku na seminar.

Način i termin prijavljivanja:

Pošto je prijavljen maksimalan broj kandidata, prijave se obustavljaju.

Način uplate kotizacije:

Uplatilac: Ime, prezime i adresa polaznika
Svrha plaćanja: Prvi deo kotizacije za URF
Naziv korisnika: Udruženje „Electe“
Praška 44/3
24000 Subotica
Račun primaoca: 165-21943-79

Za dodatne informacije obratiti se na telefone:

+381 66 41 48 00
+381 63 83 66 191

laura_levai_malaLaura Levai Aksin je rođena je u Subotici. Diplomirala je i magistrirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Marijana Egića. Studije je nastavila u Parizu u klasama prof. Claude Lefebvre i prof. Patrick Gallois-a. Usavršavala se na brojnim majstrorskim kursevima kod renomiranih solista i pedagoga.

Dobitnica je prvih i specijalnih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima. Nagrađena je takmičenju Muzičkih umetnika Jugoslavije u Zagrebu. Na šestoj Međunarodnoj tribini kompozitora u Beogradu dodeljena joj je Prva nagrada za interpretaciju savremenih dela.

Nastupala je kao solista sa mnogim simfonijskim i kamernim orkestrima u zemlji i inostranstvu. Održala je veliki broj resitala i kamernih koncerata u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, Belgiji, Velikoj Britaniji, Holandiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Rusiji, Holandiji, Portugalu, Grčkoj, Izraelu.

Nastupala je na brojnim uglednim festivalima, između ostalih, na NOMUS-u, Muzičkom bijenalu u Zagrebu, Glazbenoj tribini u Opatiji, Muzičkim svečanostima u Subotici i Somboru, Letnjem festivalu u Herceg Novom, Grad teatru u Budvi, Flauta Festu u Beogradu, BELEF-u, Europhonija u Zagrebu, Sabato Serra u Torinu, Kotor Art festivalu, Pariskoj jeseni, Festivalu modernih umetnosti u Berlinu, Festivalu evropske avangarde u Leipzigu, Festival d’Avignon (Francuska), Festivalu flauta u Bekešu (Mađarska), festivalima u Patrasu i Afitosu (Grčka), Danima nove glazbe u Splitu.

Laura Levai Aksin je solo flautiskinja Vojvođanskog simfonijskog orkestra. Bavila se orkestarskim muziciranjem kao solo flautistkinja orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta, kamernog orkestra Camerata Academica (Novi Sad) i ansambla za novu muziku Musica viva. Za vreme boravka u Francuskoj bila je član ansambla Tickmayer Formatio, Theatre Jel i orleanskog Orkestra flauta.

Član je kamernog trija sa Ritom Kinkom (klavir) i Markom Josifoskim (violina), trija flauta Density i duvačkog kvinteta Synergia 5. Već tri decenije sarađuje sa pijanistkinjom Iris Kobal.

Snimala je za mnoge radio i TV centre u regionu, Mađarsku TV, Češku RTV, RTV Dortmund i RAI.

Izdala je kompakt diskove za Recommended Records i SLAM Production iz Velike Britanije, EOS iz Austrije, Visio Mundi, SKC iz Novog Sada itd.

Bavi se pedagoškim radom kao redovni profesor flaute na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Akademiji umetnosti u Banja Luci. Održala je veliki broj majstorskih kurseva, a kao član žirija prisutna je na međunarodnim i domaćim takmičenjima i festivalima.

Šta Vi mislite?