Electe

Završen Piano Fest!

U nedelju, 13. aprila 2014. godine, svečano je zatvoren prvi International Piano Fest koncertom Tijane AndrejićMlada pijanistkinja je na ovom koncertu u Subotici premijerno predstavila svoj nedavno izdati CD pod nazivom Serbian Piano Music koji je snimila 2013. godine za nemačku diskografsku kuću “Acousence”. Svojim solističkim resitalom Tijana je predstavila deo opusa kompozitora naših prostora koji su stvarali dela za klavir tokom 19, 20. i 21. veka. Na repertoaru našli su se Dejan Despić, Miloje Milojević, Isidora Žebeljan i Marko Tajčević.

Program celokupnog festivala, uključujući sve koncerte i masterklas Danijela Petralije, zaista je ostavio veliki utisak na ljubitelje umetničke muzike. Koncerte u sklopu International Piano Festa posetilo je oko 1500 ljubitelja umetničke muzike koji su oduševljeno umetnike i po nekoliko puta vraćali na bis.

Subotička publika imala je priliku da čuje koncerte kao što su Solistički resital Danijela Petralije, Muzički kaleidoskop, Volite li Šopena?, Gala koncert masterklasa Daniele Petralia i Serbian Piano Music na kojima su nastupili umetnici Daniele Petralia, Kiara La Ferla i Rikardo Insigna iz Italije, Junko Mašima iz Japana, Elizabed Mamradze iz Gruzije, Tugrul Adiloglu iz Turske, Lili Bogdanova iz Bugarske, Tonja Čuić iz Hrvatske, Feješ Kristina iz Mađarske i Čeke Noemi, Lee Katarina Dafna, Klavirski duo sestre Gereg i Tijana Andrejić iz Srbije.

Ovakav odziv umetnika sa svih strana sveta dodatno nas hrabri da nastavimo i razvijamo ideju International Piano Festa, a nadamo se i da će ovaj festival postati tradicija u kulturnoj ponudi Grada i Koncertnoj sezoni Subotice.

 [fsg_gallery id=“8″]

4 komentara

    Šta Vi mislite?