Electe

Svečano zatvaranje oduševilo publiku

Subotička publika ponovo je bila oduševljena svečanim zatvaranjem koncertne sezone. Pored zanimljivog uvoda sa intoniranjem nokijine melodije i efektnog kraja sa „Plesom sa sabljama“, na repertoaru su se našla različita dele umetničke muzike koja su pažljivo izabrana za svečano zatvaranje.

Na samom početku svečanog zatvaranja dodeljene su zahvalnice svim prijateljima i sponzorima Electe koji su pomogli da se Koncertna sezona 2014. desi.

[iframe src=“http://www.youtube.com/embed/8xSV6MBqvDU“ width=“500″ height=“350″]

U prvom delu koncerta tematika je bila ljubavna. Nakon veselih narodnih pesama iz Bačke izvedenih prirodno ljupko-zvonkim glasom Tamare Štricki Seg, Milena Radović je „pevala“ svojim prefinjenim, mekano baršunastim zvukom violončela i pokazala najiskrenija osećanja čežnje za voljenom osobom. Uvek aktuelna tema, ljubav, je ostavila veliki utisak na subotičku pubiliku posebno zato što su obe mlade umetnice bile izuzetno prirodne na podijumu. Odgovornost kojim pristupaju svom poslu je evidentan. Smatramo da su dobar primer za sve mlade umetnike u našem gradu.

Tivadar Kiš je svojim nastupom izazvao ovacije u sali. Pored odlično izabranog programa, moramo konstatovati da Tivadar potpuno vlada svojim glasom, i fascinantano pleni na podijumu i svojim umećem glume. Za ovaj program možemo reći da se na neki način već ustanovio na evropskim podijumima kao stalan program novogodišnjih koncerata. Subotička publika je imala prilike da čuje profesionalnog operskog pevača, i da za nekoliko minuta bude zaista ponosna što je i Tivadar započeo svoju pevačku karijeru u našem gradu.

U nastavku koncerta tema je bila humor u muzici. Malim performansom na Bizeovu temu, Adam Radetić i Renata Rož su dočarali jednu šaljivu situaciju kako izgleda kada se na istom podijumu nađu ambiciozni solisti… Šala je bila ubedljiva jer Renata i Adam odlično vladaju svojim instrumentima. Klavirski duo sestre Gereg je već više puta očarao Subotičane sa aranžmanima Milice Ilić. Aranžmani ove mlade umetnice su puni humora i zabave, ali su ujedno i tehnički izuzetno zahtevni. Izjednačeno bravurozno izvođenje klavirskog dua „Sestre Gereg“ takođe je izazvalo oduševljenje subotičke publike.

Izvođenje Arama Hačaturijana, Ples sa sabljama u aranžmanu Eme Nađ Nemedi govori o tome koliko je ova ekipa mladih muzičara složna, ne samo kad su u pitanju reševanja suvoparnih problema oko organizacije jednog koncerta već i kad je u pitanju zajedničko sviranje.

[fsg_gallery id=“23″]

Šta Vi mislite?