Electe

Svečano zatvaranje Koncertne sezone Subotice

Na samom završetku 2014. godine, tokom koje su u našem gradu nastupili brojni, vrsni umetnici iz naše zemlje, Evrope i sveta, “Electe” svečanim koncertom zatvara treću Koncertnu sezonu Subotice.Koncert zatvaranja ovogodišnje sezone biće održan 12. decembra, u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova, a ulaz na koncert je slobodan. Program koncerta će biti veoma interesantnog sadržaja, a posebno zbog toga što će izvođači biti članovi Udruženja “Electe” i njihovi prijatelji. Prošlogodišnji koncert članova Electe koji je zatvorio sezonu, na subotičku publiku ostavio je veoma veliki utisak a mnogi su ga komentarisali kao najuspešniji u sezoni. I ove godine se očekuje odličan koncert I praznični program za kraj sezone.

Pogledajte fotografije sa prošlogodišnjeg zatvaranja Koncertne sezone Subotice.

[fsg_gallery id=“21″]

– Izuzetno smo ponosni što je koncertna sezona realizovana po najavljenom planu i što smo subotičkoj publici pružili vrhunske interpretacije umetnika iz naše zemlje i inostranstva – kaže Miloš Radović, predsednik Udruženja “Electe”. – U ovoj godini realizovali smo veliki broj koncerata i kulturnih događaja, od kojih posebno izdvajamo Festival “FEMUS” u februaru, ”International Piano Fest” u aprilu gde je kao solista nastupio Daniele Petralia, nastup Mađarskog nacionalnog hora pod dirigentskom palicom Antala Maćaša u junu, koncerte orkestra “Odeon” iz Minhena pod dirigentskom palicom Hulia Dogenvajlera Fernandeza povodom Dana grada, koncert Vojvođanskog mešovitog hora pod dirigentskom palicom maestra Andreja Bursaća i Večeri kamerne muzike na kojima su nastupili umetnici i kamerni orkestar iz Novog Sada.

– Posebno napominjemo da svečano zatvaranje koncertne sezone ove godine realizujmo u saradnji sa fondacijom Danilo Kiš, kao I sa velikim brojem naših prijatelja I donator bez kojih ovako ambiciozan program ne bi bio održiv – kaže za Electe portal Tamara Štricki Seg, potpredsednik Electe.

“Electe” nastavlja svoju kulturnu misiju novim projektima i pripremom za Koncertnu sezonu 2015, a publici se zahvaljuje na ukazanom poverenju i podršci.

PROGRAM

1. Franjo Kuhač-Kornelije Stanković: Narodne pesme iz Bačke / Bácskai népdalok (izbor/válogatás)
– Sunce se rađa…
– Smiljana i venac
– Devojka se u Drenovcu kupa
Izvode/előadják:
Tamara Štricki Seg – glas/ének
Görög Noémi – klavir/zongora

2. Gabriel Fauré: Après un Rêve / Nakon sna / Ébredés
Izvode/előadják:
Milena Radović – violončelo/gordonka
Görög Noémi – klavir/zongora

3. Luigi Denza: Funiculí – Funiculá
Eduardo di Capua: O sole mio
Izvode/előadják:
Kiss Tivadar – tenor/tenor
Görög Noémi – klavir/zongora

4. Komična fantazija na Bizeovu temu/Komikus fantázia egy Bizet témára
Izvode/előadják:
Rozs Renáta – flauta/fuvola
Radetity Ádám – saksofon/saxofon
Görög Enikő – klavir/zongora

5. Aladin fantazija/Aladdin fantázia
arr. Milica Ilić
Izvode/előadják:
Klavirski duo sestre Gereg / Görög zongorakettős

6. Aram Hačaturjan/Aram Hacsaturján: Igra sabljama / Kardtánc
arr. Nagy Némedi Emma
Izvode/előadják:
Članovi Udruženja Electe / Az Electe egyesület tagjai

Šta Vi mislite?