Electe

Summer3p – Porodični dan i uz Electe – Klasikom u akciju!

Summer3p festival, 23. jula organizuje kreativni program za celu porodicu u prirodi 17-22h.

ULAZ JE BESPLATAN ako DONESETE 3 LIMENKE, presujete ih na ulazu i ubacite u skulpturu „Riba-ubaci limenku, dovrši skulpturu“.

 

Klasikom u akciju!

ELECTE će svojim programom uvesti mlađu generaciju u svet klasične umetničke muzike.

Kroz igru bojama i crtežima, deca će saznati o muzičkim pojmovima, kompozitorima i njihovim delima.

Uz muzičke društvene igre, sa svojim vršnjacima pronalaziće put do odgovora.

Pored muzičke radionice pevanja, takođe će moći da naprave muzičke instrumente.

U završnom delu predstavljanja članovi i prijatelji ELECTE predstaviće se kratkim koncertnim programom i ukazati na to da klasična muzika nimalo nije dosadna, već da svojim zvukom poziva na akciju!

 

Sve radionice porodičnog dana:

 

STAZA SPRETNOSTI, deca 3-12 god, izazov na bicikli (GLF Xsport)

Spontani STAND UP SHOW (Srđan Olman, voditelj programa)

Aerobik&fitness TRENING ZA DUŠU I TELO (N CENTAR)

Likovna radionica ZAJEDNIČKE SLIKE (vodi Emil Kadirić)

ŠKOLICA SPORTA za klince (SuTeam škola sporta)

Muzička radionica i MINI KONCERT KLASIKE, udruženje ELECTE

KADA ĆEMO SE PONOVO KUPATI U PALIĆU? Javna prezentacija i debata o

međudržavnom sporazumu Srbije i Nemačke o zaštiti biodiverziteta jezera Palić (organizator

UGK AŠC, prezenter: Michell Rohman)

IGRAJMO SE ZAJEDNO, inkluzivna radionica za decu do 12 godina

(UG ZaJedno-Ana i Vlade Divac Fondacija-USAID)

KUPANJE u Termalnom bazenu uz DJ Andy

 

Fotografije prošlogodišnjeg Summer3p Porodičnog dana – klik.

 

 

Petar Pan sa severa Srbije – 15. godina kreativnosti i aktivizma na Summer3p festivalu

Summer3p je muzički festival koji neguje savremenu umetnost i građanski aktivizam, a predstojeće jubilarno 15. izdanje, koje će se održati od 20. do 23. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, predstaviće uzbudljiv mix umetničkih sadržaja, raznovrsnih radioničarskih programa, uz već tradicionalne sportske aktivnosti.

Akademski slikar iz Subotice Emil Kadrić, koji brine o likovnom segmentu festivala, rezimira prvih 15 godina, koje je obeležio veliki broj različtih umetničkih i kreativnih programa na Summer3p festivalu: „Istina je. Vreme je relativan pojam… Svima nama…učesnicima, volonterima, saradnicima, organizatorima i posetiocima Summer3p fenomena, petnaest godina je projurilo kao da se događao svaki drugi vikend, a mi svi nekako ostali mladi, zarobljeni u julu, opijeni magičnom atmosferom ravničarskog jezera sa severa Srbije. Sam S3P na Paliću se svih ovih godina uspešno opirao pretencioznom sazrevanju, kao kakav buntovni tinejdžer… Kao „Petar Pan usred Nedođije“. Zauvek mlad…evergreen, forever young…Ali ne i sebično infantilan. Od samog početka S3P festival je bio motivisan i angažovan u promovisanju vrednosti kao što su prijateljstvo, saradnja, umetnost, ljubav, tolerancija, ekološka svest, zdrava zabava i naravno, dobra muzika. Kroz mnoge uspešne akcije, projekte i radionice širokog spektra, od kojih je jedna i likovna radionica, provlačila se jednostavna i moćna poruka koja nas je motivisala svih ovih godina: „Stop nasilju, čuvajmo prirodu.“

Ove godine je Summer3p festival celokupnu izlozbu, rezultat petnaestogodišnjeg kolektivnog rada nebrojenih učesnika likovnog programa, prikazao beogradskoj publici na mladom i perspektivnom umetničkom festivalu Dev9t sa kojim, naglašava Emil „Od prvog izdanja imamo, rekao bih, pobratimske odnose, zajedničke vrednosti i blisku reciprocitetnu saradnju“.

Beogradski festival imaće zaseban segment u vidu izložbe na predstojećem 15. Summer3pu, koji Emil sa velikim zadovoljstvom najavljuje: „Izuzetno mi je drago sto ćemo ove godine ugostiti prijatelje sa festivala Dev9t i omogućiti našim posetiocima da vide neke od impresivnih umetničkih dela. I što je još važnije, da se upoznaju i druže sa autorima, razmene ideje i iskustva. Nakon toga, svima bih prepoučio da se dobro zabave i uživaju u isuviše opuštenoj atmosferi Palićkog jezera – naše „Nedođije“ sa severa Srbije“.

Likovna radionica, koja pod vođstvom Emila Kadrića ima tradiciju dugu 13 godina na festivalu, održavaće se svakog dana od 17 do 20 časova tokom trajanja festivala i otvorena je za sve zainteresovane, bez prethodnog prijavljivanje. Izložba radova će se održati na dan zatvaranja festivala.

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 21 i od 23 do 01h, street art umetnik Otto Zakar (umetničko ime -TNG)dekorisaće festivalski prostor različitim tipovima grafita (dve tehnike: “stencil art“ – upotrebom šablona za crtanje i crtanje pixelima), a kreiraće i unikatne majice posetiocima, dok će Tibor Liptak u petak, 21. jula (23-02h) i u nedelju u predvečernjim satima, održati zanimljivu frizersku i šminkersku prezentaciju.

Na prostoru Muškog štranda deca uzrasta od 3 do 12 godina učiće poslednjeg festivalskog dana, uz pomoć članova kluba ekstremnih sportova Ground Level, različite tehnike vožnje bicikla u okviru programa „Staza spretnosti“.

Summer3p festival se i ove godine bavi važnim ekološkim i društvenim temama, tako će poslednjeg festivalskog dana biti održana Javna prezentacija trenutnog statusa ekološkog projekta zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš pod nazivom „Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?““. Govoriće Michell Rohmann (dipl. hidrolog, savetnik na projektu), a prezentacija će biti održana u nedelju, 23. jula, u okviru Porodičnog dana predstojećeg festivala.

Organizatori Summer3p festivala su se trudili da i ove godine zadovolje najrazličitija interesovanja posetilaca organizujući različite radionice i niz sportskih aktivnosti. Pored likovne, biće održana i poetska radionica koju će voditi Vladimir Milojković.

Sportska radionica:Svakog dana tokom trajanja festivala od 17 do 21h održavaće se sportski turniri u odbojci na pesku i speedmintonu. Koordinator radionice je Armin Halas.

Za učešće u radionicama dnevnog programa festivala prijave možete poslati na email workshop3p@gmail.com.

Yoga program:Ispred Auroville tabora Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka iz Mađarske, sa svojim specifičnim programom Laughing Yoga i Watsu vodenom masažom biće posebni gosti i ovogodišnjeg Summer3p festivala. Program će se održavati u periodu od 20. do 23. jula u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Takođe, biće održan i Fitness3p pod nazivomBoost your body – veoma raznovrstan i zabavan Aerobik & Fitness program u petak, subotu i nedelju, koji će naravno pratiti odlična muzika a koordinator Fitness3p programa biće Emina Savin (N centar).

Posebno smo ponosni na našu SuTeam školu sporta koja je namenjena deci uzrasta od 4 do 9 godina. Cilj ovog programa je da deca nauče osnove sportova zastupljenih u našem okruženju: gimnastika, atletika, fudbal, odbojka, košarka, plivanje…, kao i druge, manje zastupljene sportove kao što je jedrenje na vodi. Sa decom će isključivo raditi adekvatno obrazovan stručni kadar – diplomirani profesori sporta i fizičkog vaspitanja i apsolventi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Aktivnosti SuTeam škole sporta biće održaneu subotu 22. jula i nedelju 23. jula u popodnevnim časovima.

Više informacija o radionicama i dnevnim programimamožete pronaći na sajtu festivala – www.summer3p.org

Dnevni program Summer3p festivala se realizuje u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Subotice i Fondacijom za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ iz Subotice.

Petnaesto, jubilarno izdanje Summer3p festivala održaće se od 20. do 23.jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić uz verovatno najatraktiviniji muzički program do sad i jedinstven miks kvalitetne zabave i atraktivnih kulturnih sadržaja, uz obaveznu dozu aktivizma.

U okviru muzičkog programa nas očekuje preko 20 izvođača, na Moon Stageu između ostalih nastupiće superstar duo iz Severne Irske – Loco & Jam, zatim popularni nemački DJ Eric Sneo, domaća zvezda Ilija Đoković, dok nam sa Malte dolazi Daniel Blade, a iz Hrvatske Andrologic. Tu je još jedan istaknuti predstavnik regionalne plesne scene Hibrid(BiH), kao i najbolja selekcija subotičkih DJ-eva…

Organizator Summer3p festivala je NVO AŠC.

Summer3pfestival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

 

Summer3p online:

www.summer3p.org

www.facebook.com/summer3p

www.instagram.com/summer3p_festival

 

Šta Vi mislite?