Electe

Seminar klarineta – Gučevo 2015.

Internacionalna umetnička radionica klarineta održana je od 16. do 23. avgusta 2015. godine na planini Gučevo, kod Banje Koviljače. Ove godine interesovanje kandidata za seminar klarineta, koji se već petu godinu održava u organizaciji Udruženja Electe, bilo je izuzetno veliko. Prijavljeno je preko 40 aktivnih učesnika iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.Seminar su vodili istaknuti muzički pedagozi i reproduktivni umetnici prof. Nikola Srdić, Prof. Tadej Kenig i Prof. Pete Djuro. Svi mladi klarinetisti imali su priliku da usavrše svoje aspekte sviranja klarineta, od učenika niže škole do studenata muzičkih akademija.

Ovogodišnji seminar odlikovao se radnom atmosferom u kojoj je svaki od kandidata imao priliku da radi pripremljeni program sa osvrtom na univerzalnu problematiku svakog klarinetiste. Pored individualnih časova, posebno je bilo zastupljeno kamerno muziciranje u kom su posebno uživali najmlađi polaznici seminara.
I ove godine nije izostala dobra atmosfera i druženje posle časova u kom su uživali svi polaznici seminara.

Na samom završetku održan je završni koncert kamernih sastava sa kojima je radio prof. Pete Đuro, a koncert je završen dodelom diploma i zajednickim fotografisanjem. Ove godine pored završnog koncerta svi polaznici imali su priliku da slušaju zbirku Bahovih etida koje je solistički izveo Gregor Dermol iz Slovenije.

Šta Vi mislite?