Electe

Premijera spota TRILOGIJA

U petak, 16. oktobra 2015. godine počinje WEB premijera muzičkog spota Trilogija. Po muzici Bele Bartoka, pijanistkinje Noemi i Enike Gereg bile su glavni akteri spota.

Prva priča „Inverzija“ (Inversion) rađena je po istoimenoj kompoziciji Bele Bartoka – Sedam komada iz Mikrokosmosa za dva klavira, četiri ruke op. BB120: Short canon and its Inversion. Upravo ovaj „mini spot“ započinje WEB premijeru, 16. oktobra 2015. godine na sajtu Udruženja Electe.

Nakon toga, 17. oktobra posetioci Electe sajta moći će da vide i drugu premijeru. U pitanju je spot pod nazivom Zid, takođe kreiran po Bartokovoj kompoziciji – Sedam komada iz Mikrokosmosa za dva klavira, četiri ruke op. BB120: Nova mađarska narodna presma.

I u trećoj priči smo ostali verni Bartoku. Po kompoziciji Sedam komada iz Mikrokosmosa za dva klavira, četiri ruke op. BB120: Perpetuum mobile, snimljen je i treći „mini spot“ koji će imati svoju WEB premijeru, u nedelju 18. oktobra na sajtu Electe.

Ove tri priče, iako nezavisne i potpuno integralne, čine celinu muzičkog video spota – Trilogija. Piano duo Sestre Gereg i Electe produkcija napravili su svojevrstan video eksperiment, koji će doživeti i svoju „zemaljsku“ premijeru 19. oktobra 2015. godine u Kulturnom centru Beograd, sa početkom u 21 sat.

Pogledajte najavu drugog dela spota Trilogija – Zid

Klavirski duo Sestre Gereg u sastavu Noemi Gereg i Enike Gereg, nastao je kao rezultat međusobne ljubavi i zajedničkog bavljenja pijanizmom. U početku, još u školskim danima, ova vrsta muzičkog izražavanja je više služila kao zabava. Nakon prvog nastupa dua Gereg, reakcije publike i stručne javnosti bile su veoma pozitivne nagoveštavajući uspešnu karijeru.

Preovladava utisak da kada sestre Gereg sviraju, savršeno komuniciraju jedna sa drugom, a njihova interpretacija predstavlja neverovatan spoj dve potpuno različite muzičke ličnosti. Klavirski duo je započeo karijeru uz prof. Emeke Šoti Sobonja, a u toku akademskih studija pod mentorstvom prof. Ninoslava Živkovića.

Učestvovale su na majstorskim kursevima Arboa Valdme, Marte Gujaš, Imrea Romana, Luja Fernanda Pereza i Žaka Ruvijea. Duo Gereg je osvajao nagrade na takmičenjima u Beogradu, Torinu, Rimu i Oslu.

Izvor: Electe Production

Šta Vi mislite?