Electe

Koncert za sopran i klavir – Milica Dobaj Raičević i Nataša Popović

Koncert za sopran i klavir Milice Dobaj Raičević i Nataše Popović biće održan u petak, 8. decembra 2017. godine. Udruženje Crnogoraca Subotica u Velikoj većnici Gradske kuće ugostiće mlade umetnice iz Crne Gore, a početak koncerta je zakazan za 19 časova.

Ulaznice se mogu rezervisati na broj 065 680 50 94 i kupiti u Udruženju Crnogoraca Subotica – ulica Braće Radić 4. Donatorska vrednost ulaznice iznosi 300 RSD, a za đake i studente 150 RSD.

Milica Dobaj Raičević – sopran

Rođena 1989. godine u Baru. Srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi Vida Matjan (Kotor) i Vasa Pavić (Podgorica), u toku kojeg je osvojila brojne nagrade na takmičenjima mladih solo pevača. Godine 2008. upisuje Muzičku Akademiju u Splitu (Hrvatska) u klasi prof. Nelli Manuilenko (Ukrajina), gde usavršava svoj pevački talenat. Uz veliki broj koncerata po Cmoj Gori i Hrvatskoj, od posebnog značaja je njen debitantski operski nastup u Hrvatskom narodnom pozorištu u Splitu, u operi Adel i Mara (Josip Hatze), gde se publici predstavila ulogom Iviše. Kao solista, nastupalaje i u operama Slepi miš (Strauss) i Dioklecijan (Tjardović).

Od 2011. do 2013. godine bila je zaposlena kao honorami saradnik operskog ansambla Hrvatskog narodnog pozorišta Split, sa kojim je učestvova la u radu na operama: La gioconda (Ponchielli), Nabucco (Verdi); Machbeth (Verdi), I vespri Siciliani (Verdi), Povratak mornara (Suppe), Ukleti Holandez (Wagner), Cavalleria Rusticana (Mascagni).

Pevačko izvodeđenje usavršavala je sa Vladimirom Vanjejevim (Rusija), dirigentom Hari Zlodrom (Hrvatska), Anom Sabasov (Hrvatska). Takođe, imala je priliku sarađivati sa poznatim dirigentima: Nadom Matošević, Lorisom Voltolinijem, Tonči Bilićem, Niksom Barezom, lvom Lipanovićem, Blaženkom Juračićem, Domenikom Briškim.

Nataša Popović – pijanistkinja

Rođena 1973. godine u Podgorici. Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Podgorici 1995. godine u klasi prof. Vladimira Bockaijova ( Rusija). Tokom studija dobitnik je Plakete Univerziteta Cme Gore kao i Decembarske nagrade iz oblasti umetnosti. Takođe je učestvovala na brojnim studentskim koncertima (Podgorica, Kotor, Bar, Beograd, Kragujeva, Novi Sad, Subotica) u okviru raznih festivala i uspešno predstavljala Muzičku akademiju na susretima akademija iz cele zemlje. Bila je polaznik više klavirskih seminara od kojih izdvajamo seminar kod Duška Trbojevića, Branka Opačića, Slave Gabrijelova, Marjana Mike, Zorana Jovanovića, Uroša Pešića.

Specijalističke studije iz Kamerne muzike završila je na Fakultetu muz­ ičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Uroša Pešića, a magistarske studije iz Kameme muzike na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Čedomira Nikolića ( AU Novi Sad). Nastupala je kao član klavirskog trija „Camerata montenegrina“ na festivalima u zemlji i inostranstvu ( BELEF, NOMUS, Barski ljetopis, Budva Grad Teatar). Od 2008. godine član je klavirskog dua „Aperto“ sa kolegom Oleksejem Molčanovim (Ukrajina), a 2014. godine započela je saradnju i sa mladom crnogorskom sopranistkinjom Milicom Raičević.

Sarađivala je sa eminentnim profesorima i umetnicima poput Ljubiše Jovanovića (Srbija – flauta), Georgija Sotnjicuka (Ukrajina – violončelo), Davida Grigorijana (Nemačka – violončelo ). Po završetku školovanja, uporedo sa koncertiranjem je počela da se bavi pedagogijom. Trenutno radi kao docent za predmet kamema muzika na Muzickoj akademiji na Cetinju.

Šta Vi mislite?