Electe

Hangversenyt ad Szabadkán a Vajdasági Vegyeskar

Emlékkoncert Stevan Mokranjac halálának 100. évfordulóján

Az Electe egyesület szervezésében Szabadkán koncertezik a Vajdasági Vegyeskar. A hangversenyen a 100 éve elhunyt Stevan Stojanović Mokranjac zeneszerző művei között magyar népdalcsokor is elhangzik vasárnap 20 órai kezdettel Városháza dísztermében.

A 2006-ban alapított Vajdasági Vegyeskar a kórusművek bemutatását és népszerűsítését tűzte zászlajára. 2012-ben szintén az Electe egyesület meghívására vendégszerepelt a kórus Szabadkán. A vegyes kar Stevan Stojanović Mokranjac világi és egyházi műveivel országos hangversenykörúton emlékezik a romantikus zene balkáni úttörőjének nevezett zeneszerző halálának 100. évfordulójára.

A szabadkai koncert különlegessége, hogy azt a magyar népdalcsokrot is előadja a Vajdasági Vegyeskar, amellyel kereken 120 éve, 1894-ben Budapesten vendégszerepelt a Belgrádi Énekkar és Mokranjac – emelte ki sajtótájékoztatóján a vegyes kar karnagya, Andrej Bursać.

Az Electe komolyzenei egyesület idei programján még két nagyszabású zenei rendezvény szerepel: november 11-én és 12-én kamarazenei estekkel, majd december 12-én a hagyományos évadzáró hangversennyel várják a művészek a zenekedvelőket Szabadkán. A civil szervezet koncertjeire a belépés díjtalan.

Basity Gréta

Preuzeto sa: vajma.info

Šta Vi mislite?