Electe

Femus 2017 otvara Koncertnu sezonu Subotice

Femus 2017 će ove godine otvoriti Koncertnu sezonu Subotice, manifestacijom prvenstveno posvećenom mladima, koji aktivno razvijaju svoj muzički talenat svirajući flautu, klarinet ili saksofon.

Takmičenje

Femus 2017 organizuje Udruženje „Electe“ Subotica, a takmičarski deo će se održati od 24. do 26. februara 2017. godine na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici (Štrosmajerova 11, Subotica).

Pravo učešća u takmičarskom delu programa imaju učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva, koji se takmiče u tri discipline: flauta, klarinet i saksofon, u petnaest kategorija raspoređenih prema uzrastu. Festival Femus 2017 prvenstveno je manifestacija koja podstiče usavršavanje mladih talentovanih umetnica i umetnika, te je po svojoj strukturi takmičarskog karaktera. Takođe, ovaj festival je mesto na kom se susreću muzički pedagozi iz iste branše iz cele Srbije, Mađarske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, te imaju priliku da lično razmene iskustva i znanja.

Ideja vodilja ovog projekta jeste da Subotica poseduje festival na kome će afirmisani umetnici, profesori i učenici muzičkih škola uspešno razmenjivati zapažanja o muzici i iskustva u umetnosti.

Pored istaknutih muzičkih pedagoga i solista, festival promoviše i mlade, još neafirmisane umetnike, koji poseduju potrebne kvalitete i umetničku kreativnost.

Članove stručnog žirija na festivalu Femus 2017 činiće istaknuti muzički pedagozi i solisti iz inostranstva:
– prof. Klaudija Rosi (Italija),
– prof. Tadej Kenig (Slovenija),
– prof. Oskar Laznik (Slovenija).

Više o takmičenju na: www.femus.info

Koncerti

Osim takmičarskog dela programa, u okviru festivala Femus 2017, biće održani i koncerti umetničke muzike, na kojima će se predstaviti mladi umetnici iz inostranstva i naše zemlje.

Koncerti će biti održani u Velikoj većnici Gradske kuće svake večeri od 24. do 27. februara s početkom u 20 časova, a imaju za cilj da osim na takmičarskom podijumu, predstave i umetnike koji su svojim talentom i radom postigli velike uspehe u oblasti klasične muzike.

petak, 24. februar
Solistički koncert Tadeja Keniga – klarinet (Slovenija)

subota, 25. februar
Solistički koncert Marije Pilipović – flauta (Bosna i Hecegovina)

nedelja, 26. februar
Koncert laureata festivala FEMUS 2017

ponedeljak, 27. februar
Koncert Klavirskog dua Sestre Gereg

Komplet ulaznica za večernje koncerte, po ceni od 300 RSD, može se nabaviti u Caffe poslastičarnici Ravel.

Šta Vi mislite?