Electe

Electe tim predstavio se na Porodičnom danu Summer3p festivala

Nakon prošlogodišnjeg debi izdanja, „Porodični dan“ obeležio je i ove godine poslednji dan Summer3p festivala na Termalnom bazenu. Veliki broj posetilaca imao priliku da učestvuje u celodnevnim kreativno-zabavnim programima i radionicama namenjenim celoj porodici.

Electe tim je ove godine takođe dobio priliku da se u okviru manifestacije „Porodični dan“ predstavi svim posetiocima. Odlučili smo se da naše učešće bude podeljeno u dva dela, pa smo tako u prvom delu održali mini koncert, koji je obuhvatao izvođenje i informisanje o delima nastalim od renesanse do savremene muzike. Koncertni program pod nazivom „Muzički vremeplov“, izveli su članovi i prijatelji Electe Adam Radetić (saksofon), Miloš Radović (klarinet) i vokalni kvartet Alter (u sastavu Nataša Vasić, Emina Tikvicki, Adriana Županek i Tamara Štricki Seg).

Započećemo koncert muzikom iz doba Renesanse, pa ćemo redom prelaziti periode i govoriti o svakoj kompoziciji po nekoliko reči. Želimo da pokažemo kako se umetnička muzika ne završava periodom klasicizma i impresionizma, već se ona nastavlja na muziku 20. i 21. veka, i može se povezati sa elektronskom muzikom – rekla je Tamara Štricki Seg, potpredsednica Udruženja Electe.

U drugom delu predstavljanja, Electe  tim je održao muzičku radionicu, odnosno muzičku igraonicu za decu i mlade do osamnaest godina. Putem bojenja, povezivanja brojeva, rešavanja lavirinta, slaganja puzli, traženja reči u osmosmerkama i parovnih igara poput domina i pronađi parove, najmlađi su bili u prilici da nauče kako izgledaju muzički instrumenti, da zapamte likove nekadašnjih kompozitora, ali i da zapamte kako izgledaju pojedine muzičke oznake. Nakon svih odigranih igara i sakupljenih pečata, učesnici muzičke radionice Electe dobili su za uspomenu diplomu za učešće u radionici, knjižicu s muzičkim instrumentima i pojmovima, kao i bedž našeg udruženja.

Velika posećenost celog događaja, pa i našeg programa koji smo pripremili, ohrabruje nas da i u daljem radu putem sličnih aktivnosti nastavimo kontakt s našim najmlađim sugrađankama i sugrađanima.

Rukovodioci radionice bili su Anita Mrđanov, Adam Radetić, Tamara Štricki Seg, Srđan Sobin i Geza Mikeš.

 

Fotografije

Izbor fotografija iz albuma portala subotica.com i iz objektiva Anite Mrđanov (radionica+diplome)

 

Izvor: subotica.com

Šta Vi mislite?