Electe

Duo FLOREUS otvara festival Pianissimo

Festival mladih pijanista „Pianissimo“ održaće se od 29. novembra do 2. decembra u Koncertnoj sali Muzičke škole Subotica. Osim takmičarskog dela programa, festival će obeležiti i dva velika koncerta u Velikoj većnici Gradske kuće.

Festival će obeležiti i dva velika koncerta, koja će se održati u Velikoj većnici Gradske kuće, oba s početkom u 19 časova. Prvi na redu biće u četvrtak, 29. novembra, u sklopu svečanog otvaranja, kada će nastupiti klavirski duo FLOREUS, koji čine članica žirija Sanja Lukovac i Andrea Der Milovanović, profesorka Muzičke škole Subotica i suorganizatorka festivala. Na njihovom repertoaru biće veliki broj originalnih pisanih dela za klavir četvororučno i zanimljivih aranžmana pisanih za dva klavira. Na repertoaru su dela kompozitora: Gluck, Mozart, Rachmaninoff, Debussy, Poulenc, Ravel, Piazzola.

 

FB event – OVDE.

Naredni, Gala koncert održaće se u nedelju, 2. decembra, na kojem će nastupiti najbolje plasirani takmičari festivala iz svih kategorija.

– Ulaz na sve programe je slobodan, te pozivamo zainteresovane da nam se pridruže i srdačno očekujemo sve ljubitelje muzike i one koji su radoznali – poručila je Mate Kristina.

Više o Pianissimo – OVDE.

Šta Vi mislite?