Electe

A šta misli publika?

Subotičani koji su posetili International Piano fest 2015. u razgovoru za naš sajt bili su veoma otvoreni i raspoloženi za razgovor. Komentarisali su Koncertnu sezonu, rad organizacije Electe, koncerte u sklopu International Piano festa 2015, ali i dali različite predloge i sugestije za Koncertnu sezonu 2016.

„Ja bih rekla da Subotica zaslužuje, ne samo kao nekada slobodni kraljevski grad nego i kao grad koji ima dugu tradiciju sa muzikom, ima filharmoniju staru preko sto godina, pa zaslužuje da ima takve koncerte kao što je večerašnji bio. Ovim koncertom sam jako zadovoljna jer se osećam kao da mi je poklonjeno nešto a tu mislim na kompoziciju koju je pijanistkinja na bis izvela La Kampanelu. To mi je omiljena kompozicija i baš sam danas slušala Paganinijevo izvođenje te kompozicije na violini, tako da sam bila pripremljena za ovaj koncert iako nisam znala da ću to čuti i presretna sam što sam uspela to da čujem večeras i na klaviru i mogu da kažem da sam na današnji dan imala divan muzički doživljaj“ kaže za naš sajt jedna dama iz publike.

Pitali smo i naše mlađe sugrađanke šta misle o International Piano festu 2015. i evo i tu zanimljivih odgovora:

„Večerašnji koncert je bio odličan, uživala sam potpuno, čak sam se na moment toliko opustila da sam zaboravila gde sam. Stvarno prelepo. I ja sam bila oduševljena i radovala sam se svakom bisu, čak sam bila malo i razočarana kad se završilo jer sam htela još i mislim da je stvarno bilo nezaboravno. Pikirala sam koncert Vladimira Gligorića i u petak planiram da dođem. Pohvalila bih organizatore, svaka čast, samo što više ovakvih događaja i za društveni i kulturni život Subotice ovo je odlično. I ja sam oduševljena i drago mi je što se povezuje muzička umetnička pozadina sa humanitarnim ciljem i mislim da je to zaista dobro, jer sa jedne strane ljudi se edukuju a sa druge strane imaju priliku da pomognu deci kojoj je nophodna pomoć“ kažu za naš sajt dve studentkinje sa kojima smo razgovarali.

U sklopu International Piano festa 2015. prikupljeno je 22.000,00 RSD koje smo uputili kući Lurko iz Hajdukova.

Šta Vi mislite?