Electe

Publika Piano Festa donirala klima uređaj Bolnici

Prvi deo Petog International Piano Festa održan je u novembru mesecu 2018. godine. On je pored muzičkog oplemenjivanja naših sugrađana imao i humanitarnu notu. Naime, u toku trajanja festivala od 18. do 22. novembra 2018. godine, na koncertima klavirske muzike održanim u Velikoj većnici Gradske kuće prikupljena su novčana sredstva koja su obezbedila kupovinu klima uređaja Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice Subotica.

Klima uređaj marke Gorenje u iznosu od 28.800 RSD, postavljen je sada u Opštoj bolnici Subotica na Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, te će tokom letnjih meseci svi korisnici usluga imati malo prijatnije okruženje u toku lečenja. Na festivalu je prikupljeno 32.500 RSD, a ostatak je uplaćen za postavku uređaja u bolnicu.

Glavni fizioterapeut Nenad Ćora za naš sajt kaže
„Velika je stvar što je još jedan klima uređaj doniran našoj Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i zahvalni smo publici International Piano Festa. Naše odeljenje nalazi se na samom kraju lanca zgrada Opšte bolnice. Ona je niska i sva od stakla, bez prirodnog hlada, što je u letnjim mesecima veoma nezgodno, pošto nije uključena u centralnu klimu Bolnice. Svakog dana od 70 do 80 pacijenata koristi naše usluge.

Klima koja je postavljena pre desetak dana na ovom odeljenju nalazi se u centralnom hodniku i četvrta je po redu koja je donirana. Bolnica još nije sistemski rešavala problem klimatizacije u ovoj zgradi, te zaposlenima i pacijentima mnogo znači da imaju način kako da rashlade prostor u kom rade i leče pacijente. Zbog toga se sve klime postavljaju u hodnike, te držeći otvorena vrata, fizioterapeuti uspevaju da održe temperaturu prostora u kome može prijatnije da se radi i vežba.“

Šta Vi mislite?