Electe

Let’s play

Za jedne provokativan, za druge isuviše „english“, a za treće kreativno i konkretno – Let’s play. Prvi muzički album Piano dua Sestre Gereg, u Electe Produkciji, u ponedeljak 23. novembra 2015. godine će biti pred vama. Tačno u 20 časova.

Velika većnica Gradske kuće u Subotici biće mesto okupljanja ljubitelja klasične muzike, ali i video spotova. Zagarantovan je besplatan ulaz.

Možemo reći da je ovo jedan multimedijalni događaj kakav do sada naše Udruženje nije organizovalo, kaže Miloš Radović predsednik Electe i dodaje:

Piano duet Sestre Gereg predstaviće svoj prvi profesionalni muzički album i video spot Trilogija. Minijature čuvenog mađarskog kompozitora Bartoka, bile su inspiracija za scenario tri priče koje, iako integralne, čine celinu spota. Već smo navikli na vrhunsko muzičko izvođenje naših dragih koleginica i prijateljica, Noemi i Enike Gereg. Biće veoma interesantno videti ih i kao glavne aktere muzičkog spota, zaključuje Radović.

Pogledajte program

Čuveni pijanista i profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Dejan Sinadinović, poručuje:

Baš kao što se na njihovim video spotovima za Bartokove komade iz Svite Mikrokosmos odjeci svakodnevice i profanih okolnosti mešaju sa zvucima divne muzike koju izvode, tako i sama njihova interpretacija proizilazi i počiva iz različitosti njihovih ličnosti, koje, svaka na svoj način grade pristup i umetničku poetiku koja imponuje svojom snagom.

Predsednik Evropske asocijacije klavirskih pedagoga, gospodin Sinadinović za naš sajt još kaže da sa zadovoljstvom prati sva umetnička putovanja sestara Gereg.

Radujem se da upravo one svojom umetnošću ukazuju na put kojim bi naši mladi umetnici sve češće i sigurnije trebalo da se kreću, zaključuje profesor Sinadinović.

Naslovna strana CD izdanja – Let’s play

Gereg_sestre_CD_naslovna

2 komentara

    Šta Vi mislite?