Electe

Koncertna sezona Subotice 2014.

Nova, treća po redu koncertna sezona i četvrti festival mladih umetnika Femus, u organizaciji Udruženja „Electe“, biće svečano otvorena u petak 21. februara koncertom u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova.U ovoj sezoni koncerti će se održavati u februaru, aprilu, junu, avgustu, novembru i decembru, a Subotičani će imati priliku da pored renomiranih solista i ansambala, čuju i mnoge mlade umetnike, darovite učenike i studente muzike koji su osvojili nagrade na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima i imali zapažene nastupe na koncertnom podijumu.

Na prvom koncertu u ovogodišnjoj sezoni nastupiće klavirski trio, ansambl osnovan u Novom Sadu, a deluje u sastavu, Laura Levai Aksin – flauta, Rita Kinka – klavir i Marko Josifovski – violina. Trio će na koncertu svečanog otvaranja sezone izvesti dela Johana Sebastijana Baha Sonata g-mol BWV1029, Bohuslava Martinua Sonata za flautu, violinu i klavir i Trio za flautu, violinu i klavir Ninoa Rote.
Tokom vikenda 21-23. februara u Muzičkoj školi Subotica, biće održan festival Femus na kome će se takmičiti 112 mladih umetnika u disciplinama flauta, klarinet, saksofon i to u pet različitih uzrasnih kategorija. Članovi žirija, koji i ove godine čini internacionalni žiri, su profesori Tomislav Žužak (Zagreb), Žolt Romoš (radi u Pečuj, Budimpešta) i Aleksandar Tasić (Novi Sad), nagradiće najbolje učenike posebnim priznanjima. I ove godine na festivalu će se takmičiti đaci nižih i srednjih muzičkih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije.
Poslednje večeri festivala Femus 23. februara, sa početkom u 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće, subotičkoj publici će se predstaviti najbolji takmičari svih kategorija, te će nakon izvedenog muzičkog dela programa stručni žiri dodeliti glavne nagrade festivala. Takođe, na ovogodišnjem festivalu biće dodeljene nagrade za najbolje muzičke pedagoge i korepetitore u svim takmičarskim disciplinama.

Pogledajte kratki prikaz prošlogodišnjeg koncerta kvarteta Papandopulo.

[iframe src=“http://www.youtube.com/embed/qtq_YELoqxc“ width=“500″ height=“350″]

Šta Vi mislite?