Electe

Ko je ko u Parizu?

Ukoliko želite da saznate ko je ko u Parizu, posetite muzički događaj koji će biti održan 11. oktobra 2015. godine u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova.

Koncertnu sezonu Subotice obojiće umetnici iz Novog Sada; klarinetista Kristijan Boroš, fagotista Nemanja Mihailović i pijanistkinje Vesna Mišić Milikić, Nataša Srdić Jahn.

Ovaj koncert sastavni je deo Francuske muzičke jeseni Francuskog instituta u Srbiji i Société Générale banke. Cilj ovog projekta je da tokom koncertnog programa prikaže pre svega muzičku umetnost nastalu u Parizu. Stavljajući Pariz, kao centar umetnosti u središte interesovanja, stvara se mogućnost da se prikaže multikulturalnost i ogromna umetnička, intelektualna ali i politički nesputana energija, koja je tokom istorije uticala na celokupni umetnički život ne samo Evrope, već i celog sveta.
Predstavljajući dela ne samo francuskih već i stranih kompozitora koji su živeli u Parizu, pokušaće se pokazati da je različitost i otvorenost društva plodno tlo za nastajanje originalnih dela.

Važno je istaći da su ovi projekti organizovani četvrti put u Novom Sadu, treći put u Beogradu, a drugi put i u Subotici uz povezivanje i saradnju sa ustanovama kulture u Srbiji – Francuski institut, Muzička omladina Novog Sada, Kulturni centar Beograda i Electe iz Subotice.

Program koncerta:

Raymond Gallois-Montbrun: Concertstück für Klarinette und Klavier
Koncertni komad za klarinet i klavir

Camille Saint-Saëns: Sonata za fagot i klavir G dur, op.168
Allegro moderato
Allegro scherzando
Molto adagio / Allegro moderato

Jean Françaix: Tema con variazioni
Tema sa varijacijama za klarinet i klavir

Alexandre Tansman: Suite pour basson et piano
Svita za fagot i klavir
Introduction and Allegro
Sarabande
Scherzo

Charles-Marie Widor: Introduction et Rondo op. 72 pour clarinette et piano
Introdukcija i rondo op.72 za klarinet i klavir

Šta Vi mislite?