Electe

Džu Hi Seo oduševila Subotičane!

U utorak, 3. novembra 2015. u Velikoj većnici Gradske kuće svečano je otvoren drugi po redu INTERNATIONAL PIANO FEST 2015. Ove godine subotičkoj publici predstavila se pijanistkinja iz Južne Koreje Džu Hi Seo koja je subotičku publiku naprosto oduševila. Jednostavnost njenog muzičkog izraza ali i dinamika i energičnost kojom prosto pleni ostavila je subotičane bez daha.

Džu Hi Seo iza sebe ima bogatu biografiju, nastupala je najviše kao solista ali i u brojnim kamernim i orkestarskim sastavima u Nemačkoj, Francuskoj, Mađarskoj, Italiji, Japanu i Koreji. Za naš sajt rekla je da je oduševljena Suboticom, subotičkom publikom, gradom, atmosferom… Takođe oduševljena je i organizacijom kao i gostoprimstvom u Subotici ali sa kakvom pažnjom i razumevanjem je subotička publika pratila.

Naši sugrađani takođe su oduševljeni koncertom. Za naš sajt su izjavili da su željni ovakvih koncerata, da bi voleli da je Džu Hi odsvirala bar još tri bisa i da im je drago što postoji neko u gradu ko brine o klasičnoj muzici.

„Kao organizator INTERNATIONAL PIANO FEST 2015 drago nam je da publika prepoznaje trud koji ulažemo kako bi naš grad bio bogatiji za još po koji koncert ili festival. Sada bih iskoristio parolu Beogradske filharmonije koja kaže U inat svima i uprkos svemu Piano Fest i dalje predstavlja reprezentativan festival iz oblasti klavirske umetničke muzike u našoj zemlji i dokle god Subotičani dolaze u ovakvom broju na naše koncerte to nas motiviše da radimo još bolje, jače i više!“ kaže za Electe portal Miloš Radović, Predsednik Electe.

[fsg_gallery id=“35″]

1 komentar

    Šta Vi mislite?