Electe

„A jedan poziv menja sve“

Ne pišem ovaj članak zbog EFFE sajta koji je linkovao čak i Electe Blog. Nemam nameru ni da se takmičim sa našom Tam Tam u pisanju bloga i pri tom povedem sa 3:1. Neću postavljati pitanja u vezi lanca u Muzičkoj školi, ali ću se (ipak!) osloniti na Zid.

Da li je sad vreme da pljusnem jedan latinski citat i tako još više zaokupim vašu pažnju („v“ je malo, jer sam veoma ambiciozan i verujem da vas ima mnogo koji ovo čitate)? Ipak, sve što se izgovori na latinskom zvuči pametno.

Evo latinske misli na srpskom jeziku:

Арс лонга, вита бревис. Umetnost je duga, život kratak. 

Verujem u ovo. Isuviše utopistički za vaš ukus? Ako jeste, bar znate da nije dobro dalje čitati sve ovo, iako neće još dugo trajati. Ni blizu mog prethodnog boravka u lepoj nam Subotici.

Umreću, a neću biti siguran da li sam imao pravo i ja iz Valjeva da kažem ovo. Bilo je iskreno. Sasvim.

Kako god vam je drago, umreću sigurno. Uostalom i vi ćete umreti. Trgli ste se. Bilo vam je malo neprijatno, a nije bilo boldirano. Odlično. Odustanite sada od daljeg čitanja. Sve u svemu niste loše prošli. To su samo dva mala pasusa, takoreći pasuščića.

Pokušavao sam na sve moguće načine da zamislim svoj hiljadugodišnji život i tužno zaključio – neću moći živeti ni 300 godina. Iako sam Srbin, ne radujem se činjenici što ni vi nećete dočekati tolike godine. Verujte mi.

Život je kratak. Dokazano i boldirano.

Sada bih već mogao da poentiram, kao svaki pravi (komercijalni) bloger i završim sa: A ako želite da saznate da li je umetnost duga, dođite na multimedijalni događaj Piano dua Sestre Gereg!

Nije loše, ali tamo je besplatan ulaz. Opet?! Ovo pitanje postaviće svaki normalan novinar, da ne kažem sociolog kulture. 

Zaključujem: Nisam dobar bloger, al’ to nije razlog da vi ne dođete gde sam vas pozvao.

Boldirano i linkovano.

[Kraj I dela]

Šta Vi mislite?