Electe

Electe press – Piano duo sestre Gereg

U četvrtak, 19. novembra 2015. godine održana je konferencija za novinare u Media centru grada Subotice na kom su Miloš RadovićTamara Štricki Seg predstavili jedan nesvakidašnji kulturni događaj u organizaciji udruženja Electe.

Naime, u ponedeljak 23. novembra sa početkom u 20 časova imaćete priliku da doživite jedan multimedijalni događaj koji ima za cilj promociju klavirskog dua Sestre Gereg.

Subotička publika imaće priliku da čuje uživo klavirski duo Sestre Gereg, ali pored koncertnog dela programa imaće priliku da pogledaju i video spot pod „Trilogija“.

Muzika čuvenog mađarskog kompozitora Bele Bartoka bila je inspiracija za svojevrsni video eksperiment Electe Produkcije – muzički spot Trilogija.

Glavni akteri, pijanistkinje Noemi i Enike Gereg, oživele su tri priče koje su integralni deo ove trilogije, a to su Inverzija, Zid i Perpetuum mobile.

Smatramo da će ovaj multimedijalni događaj za subotičane biti izuzetno atraktivan, jer predstavlja nestandardan tip koncerta koji organizuje Electe.

Sestre Noemi i Enike Gereg su formirale svoj klavirski duo još u školskim danima ali posle pozitivnih kritika od stručne i umetničke javnosti odlučuju da se ovim bave profesionalno, osvajaju brojna priznanja u Milanu, Rimu, Oslu i SADa u ponedeljak će promovisati svoj prvi CD.

Predsednik Electe se osvrnuo i na samu Electe produkciju i snimanje spota Trilogija koje je bilo jedno nesvakidašnje iskustvo za ceo tim Electe jer su spotovi koji čine Trilogiju snimani filmskom tehnikom.

Spotove je režirao i osmislio Nemanja Mirković, režiser iz Valjeva koji posebno voli kratku formu i sa kojim je tim Electe proveo nezabravne trenutke sva tri snimajuća dana.

U Electe smatraju da su Sestre Gereg već poznate ne samo subotičkoj nego i svetskoj javnosti, one veoma često nastupaju kao solistkinje, a u ponedeljak Subotičani će imati priliku da vide kako deluju kao klavirski duo.