Electe

Svečano otvaranje Koncertne sezone Subotice 2015

Svečano otvaranje četvrte po redu Koncertne sezone Subotice biće održano 28. februara 2015. godine u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova.

Festival FEMUS, kao i prethodnih, otvara novu koncertnu godinu Udruženja Electe, ali i Subotice, jednog od gradova sa najdužom muzičkom tradicijom u regionu.

Koncertni program 28. februara će izvesti duo oboa-klavir u sastavu Sanja Romić i Nataša Srdić-Jahn. One će pred subotičkom publikom izvesti dela francuskih, nemačkih, mađarskih i srpskih kompozitora 19, 20. i 21. veka; Masenea, Šumana, Ravela, Bartoka i Grgina.

Na završnom koncertu festivala FEMUS 2015, koji će biti održan 1. marta, subotičkoj publici predstaviće se najbolji mladi umetnici, nosioci laureata, a žiri će izabrati prvo, drugo i treće mesto festivala. Osim nagrada za takmičare, stručni žiri će dodeliti nagrade najboljim pedagozima i najboljim korepetitorima.
Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i prisustvuju svim sadržajima u sklopu petog festivala FEMUS.

Ulaz na koncerte, kao i na FEMUS 2015 je slobodan. Dobrodošli!


sanja_romicSanja Romić
je muzičko obrazovanje započela u klasi prof. Žužane Egić u Novom Sadu. U gimnaziji i srednjoj muzičkoj školi, koje uporedo pohađa, maturira 1998. sa odličnim ocenama i upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Gabora Dieneša i Vladimira Puškaša. Kao stipendista »Šoroš« fondacije, studije nastavlja 1999. na Akademiji »List Ferenc« u Budimpešti, u klasi prof. Petera Pongraca i Gabora Dieneša, gde sa počastima diplomira i magistrira 2004. godine. 2004/2005. godine se usavršava na »Mocarteumu« u Salzburgu, u klasi renomiranog oboiste i profesora, Štefana Šiliija (Bavarski Radio orkestar, Minhen). Kao solista je nastupala sa Erdody orkestrom u Mađarskoj, Salzburškom kamernom filharmonijom u Nemačkoj, orkestrom Slovenske vojske u Ljubljani, Zagrebačkim solistima, Beogradskom filharmonijom. Aktivna je u delovanju kamernog orkestra »Academia ArsMusicae« iz Klagenfurta, član je ansambla za modernu muziku »Gradilište« iz Srbije, stalni je saradnik duvačkog kvinteta »Ventus« iz Salzburga. Osnivač je i Kulturnog društva »Kvintart« u Novom mestu (Slovenija), u okviru koga deluje duvački kvintet »Quintologia« (Kvintologija), kao i drugi različiti sastavi za kamernu muziku. Od 2005-2009. je bila solo-oboistkinja SNG opere i baleta u Ljubljani. Od marta 2011. deluje kao solo-oboistkinja Beogradske filharmonije.

natasa_srdicNataša Srdić-Jahn rođena 1981. godine u Beogradu, završila je nižu i srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, u klasi Prof. Lidije Gvozdanović i Prof. Milene Apić. Diplomirala je na Hochschule für Musik „Franz Liszt“ u Weimaru u klasi Frank-Immo Zichnera nakon studija na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu u klasi Prof. Rite Kinke. Godine 2009. je uspešno sa najvišom ocenom završila i postdiplomske studije kamerne muzike u Weimaru, u klasama Prof. Ulrich Beetza i Birgit Erichson (ABEEG Trio), i Prof. Larisse Kondratjewe. Dobitnik je nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Pored solističkih i kamernih koncerata u zemlji i u inostranstvu, Nataša Srdić-Jahn je već godinama osnivač i član više ansambala moderne muzike u Srbiji i Nemačkoj, sa kojima redovno drži koncerte kako u Nemačkoj i Srbiji tako i drugim zemljama (Italija,  Slovenija, Ekvador, Liban, itd.). Na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu zaposlena je od 2009. godine kao viši stručni saradnik – korepetitor.

3 komentara

    Šta Vi mislite?